Gemeente Smallingerland

Ruim 2,2 miljoen gulden voor nieuwbouw dierenasiel (24-9-01)

Vanavond (24/9) wordt aan de raadscommissie Samenleving en Zorg instemming gevraagd om ruim 2,2 miljoen gulden te investeren in de nieuwbouw van het dierenasiel in Drachten.
Nieuwbouw is nodig geworden door de slechte staat en beperkte capaciteit van het huidige onderkomen aan de Passchier Bollemanweg. Vanwege het Drachtstervaartproject is verplaatsing naar een andere locatie ook noodzakelijk geworden. Het nieuwe asiel komt langs de geluidswal langs de A7 in de hoek bij de rivier de Drait nabij de nieuwe wijk Himsterhout.

De nieuwe accommodatie biedt ruimte aan ongeveer 50 gezonde zwerfdieren. Naast deze normale opvangverblijven komen in het nieuwe onderkomen ook quarantaineruimtes en een ziekenboeg voor honden en katten. Voor de dierenarts is er een aparte behandelruimte. Het nieuwe asiel wordt ook de nieuwe thuishaven voor de Dierenambulance.

Gemeenten zijn wettelijk verplicht zwerfdieren op te vangen tijdens de eerste 14 dagen. Smallingerland heeft hiervoor afspraken gemaakt met Dierenbescherming Drachten e.o.
Ook 3 andere gemeenten (Opsterland, Achtkarspelen en Ooststellingwerf) maken gebruik van de Drachtster dierenopvang.

Zoekwoorden:

Deel: ' Ruim 2,2 miljoen gulden voor nieuwbouw dierenasiel Drachten '
Lees ook