Provincie Limburg

069 Open Huis Provincie druk bezocht

Ruim 4.500 bezoekers in het Gouvernement

Het Open Huis van de Provincie Limburg op afgelopen zaterdag 8 maart is druk bezocht. Ruim 4.500 bezoekers bezochten het Gouvernement aan de Maas. Het Open Huis stond in het teken van de provinciale verkiezingen van dinsdag 11 maart. Voor het eerst was er in het Gouvernement ook een popfestival. In de feestzaal traden vijf bands op. Het Open Huis werd afgesloten met het lijsttrekkersdebat. Dat debat wordt maandagavond tussen 22.00-23.00 uur uitgezonden door L1 TV.

Gouverneur mr. Berend-Jan baron van Voorst tot Voorst was verheugd over het Open Huis: "Veel mensen weten niet precies wat de taken en bevoegdheden van een Provincie zijn. Daar hebben wij op ingespeeld door uitvoerig te laten zien wat onze medewerkers allemaal doen. Daarnaast hebben bijna vijftig organisaties die subsidie krijgen van de Provincie Limburg hun activiteiten gepresenteerd. Als blijkt dat tweederde van de jongeren geen gebruik maakt van hun stemrecht, moet je manieren bedenken om jongeren te interesseren. Vandaar een popfestival. Dat vond plaats in nauwe samenwerking met de Stichting Popmuziek Limburg. Misschien niet alledaags, maar de bezoekers waren enthousiast."

Tijdens het Open Huis ontvingen tien leerlingen van de basisschool Beukenhof uit Heythuysen uit handen van de Gouverneur een prijs vanwege het initiatief om op hun eigen website een prijsvraag te bedenken rondom de provinciale verkiezingen. Ruim tweeduizend bezoekers kwamen met gratis busvervoer naar het Open Huis. Daarvoor had de Provincie veertig bussen ingezet en konden bezoekers gebruik maken van dertig opstapplaatsen in heel Limburg. Mensen hadden zich voor dit gratis vervoer aangemeld met een uitknipbon in huis-en-huisbladen of via de website van de Provincie. Gouverneur Van Voorst tot Voorst daarover: "Als zoveel mensen bereid zijn om een dag te besteden aan de Provinciale politiek, blijkt dat het met de interesse voor de politiek reuze meevalt. Mensen beseffen het misschien niet, maar ze hebben dagelijks te maken met de Provincie. Dat hebben we vandaag ook duidelijk proberen te maken. Het was een geslaagde dag."
8-3-2003 17:28

Deel: ' Ruim 4.500 bezoekers bezochten Gouvernement Provincie Limburg '
Lees ook