ABVAKABO FNV

Ruim 800 waterschappers in Utrecht

Meer dan 800 werknemers uit de waterschappen kwamen op 13 oktober naar de Jaarbeurs in Utrecht om hun eis kracht bij te zetten. Inzet: een 36-urige werkweek en een goed loon.

Voor het eerst in de geschiedenis van de waterschappen voerden werknemers collectief actie voor een goede CAO. Tien procent van alle werknemers was naar Utrecht gekomen om duidelijk te maken dat zij een collectieve 36-urige werkweek willen.

Onderhandelaar Han Jetten van ABVAKABO FNV/NOVON maakte duidelijk dat de werkgevers eindelijk eens moeten accepteren dat in deze tijd moderne arbeidsvoorwaarden horen. "Werkgever en dijkgraven van de waterschappen: word wakker! We leven niet meer in een tijdperk waarin de werkgever bepaalt wat goed is voor zijn werknemers." Hij riep de werknemers op nu vasthoudend te zijn. "Als we nu niet doorzetten, staan we voor jaren buitenspel. Dat zullen wij niet laten gebeuren." Die boodschap kwam duidelijk over, want er volgde een massaal 'actie, actie'.

De afgelopen zomer bereikten de bonden met de werkgevers verenigd in de Unie van Waterschappen een principe-akkoord over de CAO. De leden wezen het akkoord echter af. Zij vinden dat er een 36-urige werkweek moet komen. De sectoren rijk, gemeenten en provincies hebben al een 36-urige werkweek.

Deel: ' Ruim 800 waterschappers bij acties in Utrecht '
Lees ook