Ruime meerderheid voor uitbreidingsplannen Museum Arnhem

Ruime meerderheid voor uitbreidingsplannen Museum Arnhem

Ruime meerderheid voor uitbreidingsplannen Museum Arnhem Gisteravond stemde de gemeenteraad Arnhem in met de uitbreidingsplannen voor Museum Arnhem. Er was veel enthousiasme over de toekomstvisie van het museum. De op de gemeentebegroting reeds gereserveerde 11,2 miljoen euro komt vrij om de uitbreiding en vernieuwing te realiseren.

Museum Arnhem gaat over Kunst & Samenleving. Dat thema is diep verankerd in de collecties en de educatieve traditie van het museum ingezet door Pierre Janssen (directeur van 1970 tot 1982). Al in zijn tijd zijn er uitbreidingsplannen gemaakt omdat het huidige museumgebouw te klein is. Het complex bestaat uit een voormalige buitensociëteit met twee latere (jaren ’50 en ’90) uitbreidingsvleugels.

Saskia Bak (directeur): 'Wij zijn ontzettend blij met deze uitslag en het uitgesproken vertrouwen in onze plannen. We gaan met hele team aan de slag om het te realiseren.'

Museum Arnhem ligt op een bijzondere locatie op de stuwwal aan de Rijn met een fenomenaal uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. De uitbreiding voorziet in extra tentoonstellingszalen, een activiteitenruimte en een groter gebied voor horeca, winkel, ontvangsten en activiteiten. In de uitwerking hiervan worden de unieke kwaliteiten van het gebied versterkt.

Museum Arnhem

Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem, Nederland / The Netherlands. (+31) (0)26 30 31 400. Meer informatie: www.museumarnhem.nl. Volg ons op Facebook, Twitter en Youtube.

Deel: ' Ruime meerderheid voor uitbreidingsplannen Museum Arnhem '


Lees ook