Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 10 september 2001, no. 141

Eerst wrakken, daarna verkeerd geparkeerde (brom)fietsen

Ruimen (brom)fietsen in de binnenstad gaat beginnen

Donderdag 13 september begint de gemeente Eindhoven met het ruimen van wrakken van (brom)fietsen rond het station. Het gaat naar schatting om 400 wrakken, die worden afgevoerd. De gemeente wil hiermee meer vrije plaatsen creëren voor treinreizigers, die met de fiets naar het station komen.

In de week daarna begint de actie in de binnenstad om het voetgangersgebied te zuiveren van verkeerd geparkeerde (brom)fietsen en achtergelaten wrakken. Sinds begin juli deelt de Eindhovense Stadswacht daar waarschuwingen uit in de vorm van stuurhangers met het opschrift Laat je fiets niet op de bon slingeren!. De gemeente acht de tijd nu gekomen om tot daadwerkelijke actie over te gaan. Dit gaat gebeuren op niet tevoren aangekondigde dagen en tijden.

Steeds meer fietsers plaatsen hun rijwielen daar waar deze niet thuis horen en waar deze overlast of zelfs gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte. De actie is erop gericht het voetgangersgebied te zuiveren van verkeerd geparkeerde (brom)fietsen en achtergelaten wrakken en moet bijdragen aan een prettige, uitnodigende atmosfeer in de Eindhovense binnenstad.

Zoekwoorden:

Deel: ' Ruimen (brom)fietsen in binnenstad Eindhoven '




Lees ook