Gemeente Vlaardingen


26-06-2002

Ruimte voor amateurkunst
Wethouder B. van der Velde stelt zijn werkkamer op het stadhuis ter beschikking als expositieruimte voor amateur-beeldende kunstenaars.

Professionele beeldende kunstenaars hebben diverse mogelijkheden om hun werk te exposeren. Voor amateurs zijn de mogelijkheden beperkt. Daarom wil de wethouder voor kunst en cultuur de individuele amateur-kunstenaars uit Vlaardingen de ruimte geven. Hij wijst er wel op dat de expositieruimte niet onbeperkt toegankelijk is. Geïnteresseerde kijkers dienen via het secretariaat van de wethouder een afspraak te maken. Verder zullen vooral vertegenwoordigers van organisaties, instellingen en verenigingen die in de werkkamer van de wethouder vergaderen, zicht hebben op de kunstwerken.

De werkwijze van de expositie is:
§ Wethouder Van der Velde selecteert zelf de kunstwerken. § Alleen kunstwerken van individuele amateur-beeldende kunstenaars komen in aanmerking, dus geen clubexposities.
§ De werken worden opgehangen of neergezet, zoals ze aangeleverd worden. De kunstenaars brengen en halen zelf de kunstwerken naar en van het stadhuis.
§ De exposities wisselen elk kwartaal; een kunstwerk is dus maximaal 3 maanden te bezichtigen.
§ Vol = vol, dat wil zeggen, wanneer de werkkamer vol is, kunnen er gedurende die 3 maanden geen nieuwe kunstwerken geplaatst worden. § Via deze wisselexposities vinden geen verkopen plaats; wel kan op aanvraag verwezen worden naar de kunstenaar.

Vlaardingse amateur-beeldende kunstenaars die willen exposeren en gebruik willen maken van het unieke aanbod van de kunst en cultuurwethouder, kunnen contact opnemen met het secretariaat van wethouder Van der Velde, telefoon 248 4271.

Deel: ' Ruimte voor amateurkunst in Vlaardingen '




Lees ook