‘Ruimte voor Innovatie’ scriptieprijs voor innovatie in de zorg


IJSSELSTEIN, 20121220 -- Stichting Digitalezorg.nl en ZonMw reiken in 2013 de allereerste ‘Ruimte voor Innovatie’ scriptieprijs uit aan de beste scriptie op het gebied van innovatie in de zorg. De initiatiefnemers geven hiermee ruimte aan vernieuwende ideeën en vergroten de kans op succesvolle doorontwikkeling.

De scriptieprijs is gericht op (bijna) afgestudeerde HBO en WO –studenten.  Zij nemen deel door hun afstudeerscriptie over een innovatief onderwerp in de zorg in te dienen. Hierbij dient er een raakvlak te zijn met ICT en/of eHealth. Zoals bijvoorbeeld een methode om contact op afstand te maken tussen ouders en hun kind in de couveuse.

Er worden in totaal drie prijswinnaars aangewezen. Aan de nummers 1, 2 en 3 kent de organisatie geldbedragen van respectievelijk € 1.500,-, € 750,- en € 500,- toe, die de finalisten op het minicongres tijdens de Zorg & ICT beurs in maart 2013 symbolisch krijgen uitgereikt.

De winnaar krijgt daarnaast ondersteuning uit het netwerk van de organisatoren, met als doel het project een stap verder te brengen richting toepassing in de praktijk.

Scripties kunnen worden ingediend tot 15 februari 2013. Meer informatie hierover is te vinden op:  https://www.ruimtevoorinnovatie.nl

De scripties worden beoordeeld door een vakjury die bestaat uit kopstukken die hun sporen verdiend hebben in de zorgwereld:
  • Prof. dr. Henk Bilo, juryvoorzitter, Isala Klinieken;
  • Dr. Nico van Meeteren, TNO;
  • Prof. dr. Bert Vrijhoef, National University of Singapore;
  • Dr. Pieter Hasekamp, Zorgverzekeraars Nederland;
  • Drs. Marleen Barth, GGZ Nederland;
  • Drs. Chris Flim, o.a. ZonMw, Nictiz en NVEH;
  • Dr. Nick Guldemond, TU Delft;
  • Drs. Mark de Lange, Vital Innovators.
"Innovatie is essentieel voor toekomstbestendige zorg. De 'Ruimte voor Innovatie' scriptieprijs is een mooi initiatief om die toekomst iets dichterbij te brengen", aldus Dr. Pieter Hasekamp, directeur Zorgverzekaars Nederland en lid van de jury.

"De Ruimte voor Innovatie scriptieprijs laat duidelijk zien dat  voor toekomstbestendige zorg meer van hetzelfde geen optie is", aldus Prof. Dr. Bert Vrijhoef, verbonden aan de National University of Singapore en lid van de jury.


Deel: ' ‘Ruimte voor Innovatie’ scriptieprijs voor innovatie in de zorg '
Lees ook