NIBUD Persbericht

28-6-02: Run op NIBUD-Geldmanager

De euro, verontrustende verhalen over de economie in de pers en ingewikkelde privé situaties. Waar het ook door komt: veel mensen zijn het overzicht over hun financiële situatie even kwijt. Dat merkt ook het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het instituut krijgt veel vragen, verkoopt meer brochures dan ooit en www.nibud.nl wordt dagelijks door ruim 1200 mensen bezocht. Maar het meest merkbaar is de run op de NIBUD Geldmanager, een computer - programma waarmee de consument weer overzicht krijgt over zijn persoonlijke financiën.

Plannen en vergelijken
De Geldmanager is een computerprogramma voor het plannen en beheren van de persoonlijke financiën. Begrotingen maken en de werkelijke uitgaven bijhouden gaat ook gemakkelijk met dit programma. Daarnaast kan de gebruiker zijn uitgavenpatroon vergelijken met dat van soortgelijke huishoudens. De Geldmanager bevat namelijk NIBUD - referentiecijfers. Dit zijn gemiddelde bedragen die huishoudens aan de verschillende posten uitgeven. Kijken wat je meer of minder uitgeeft dan een ander kan heel verhelderend werken.

Up to date
Regelingen en prijzen veranderen voortdurend. Daarom zorgt het NIBUD regelmatig voor een up date van de Geldmanager. Iedereen die het programma aanschaft kan deze up dates kosteloos downloaden van www.nibud.nl

Verkoop meer dan verdubbeld Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de verkoop van de Geldmanager meer dan verdubbeld. En dat zonder dat het NIBUD er echt promotie voor heeft gemaakt. De run op de Geldmanager zou verklaard kunnen worden uit het feit dat steeds meer mensen een computer hebben. Maar daar staat weer tegenover dat het NIBUD ook meer Basisboeken Budgetteren en andere papieren uitgaven verkoopt. Het lijkt er dus op dat mensen gewoon wat meer houvast zoeken bij het regelen van hun persoonlijke financiën.

Productgegevens
De Geldmanager werkt op een computer met CD Rom en Windows versie 95 of hoger. Het programma kost 26.20 en is te bestellen via www.nibud.nl.

U kunt ook online bestellen door hier te klikken. Het programma wordt u dan per ommegaande toegezonden. Het NIBUD brengt in dat geval 1,80 administratiekosten in rekening.

Zoekwoorden:

Deel: ' Run op NIBUD-Geldmanager '
Lees ook