Ingezonden persbericht


Unieke samenwerking
Runnersworld opent vestiging in De Bijenkorf Den Haag

Den Haag, 22 september 2011 - Runnersworld, marktleider op het gebied van running in Nederland, opent 24 september een nieuw filiaal, de 26ste vestiging, binnen de muren van De Bijenkorf in Den Haag. Hiermee krijgt een unieke samenwerking tussen twee A-merken in retail concreet vorm. Voor Runnersworld is het de eerste shop in de shop vestiging in ons land. De Bijenkorf haakt met deze samenwerking in op de actuele trend waarin running steeds populairder wordt. Dankzij de samenwerking met Runnersworld heeft de Bijenkorf nu het beste en meest complete aanbod op dit gebied binnen haar muren.

"Ik beschouw dit nieuwe concept als een geweldige uitdaging voor Runnersworld", zegt ondernemer Hans Baars, die de vestiging gaat exploiteren. "Twee gevestigde toplabels bundelen hierin hun krachten. Wij geven sport binnen het diverse warenhuisconcept een krachtige impuls, terwijl De Bijenkorf haar propositie aan klanten er verder mee versterkt." Ook Ellis Dekker, Buyer bij De Bijenkorf, ziet louter voordelen van het samenwerkingsverband. "De formule van Runnersworld past uitstekend in ons streven om onderscheidende concepten in onze vestigingen in te passen. Runnersworld is vernieuwend en zorgt voor een attractieve beleving van running."

Runnersworld, een formule van Euretco, is de hardloopspeciaalzaak van Nederland. "Wij combineren kennis van de hardloopsport in al haar facetten met inkoopkracht en ondernemerschap tot een heldere en herkenbare formule voor elke loper", aldus Steve Evers, directeur Formules bij retailservice-organisatie Euretco. "Dat geeft ons een permanente voorsprong op minder gespecialiseerde aanbieders in de sportsector." Zijn woorden worden bevestigd door de gestage groei die de keten doormaakt. Nog elk jaar noteert de formule een plus, zowel in omzet als in aantal vestigingen. "De samenwerking met De Bijenkorf is een pilot, een volgend initiatief in de reeks van vernieuwende stappen die de formule binnen het segment zet. Wat dat betreft zijn we toonaangevend en trendsettend. Zoals het een A-merk betaamt." Evers vervolgt: "Runnersworld, een formule op franchisebasis, is de grootste keten op het gebied van running in Nederland. De ondernemers, die zelfstandig hun filiaal exploiteren, bieden in hun winkels een uitgebreid assortiment hoogwaardige A-merk schoenen, kleding en accessoires, voor wedstrijdatleten en recreatieve lopers. Elke Runnersworld is een echt 'Running Meeting Point'."

De opening van de Runnersworld-vestiging in De Bijenkorf in Den Haag wordt omkleed met veel aandacht en aantrekkelijke aanbiedingen voor consumenten. Deze worden via onder meer posters - zowel in de winkel als buiten- banners, flyers en een online campagne gecommuniceerd.


1/2

"We staan vanaf 24 september met een team van deskundige adviseurs klaar om mensen wegwijs te maken in de wereld van de hardloopsport", belooft Runnersworld-ondernemer Baars. "Ikzelf breng ruim 30 jaar ervaring in om beginnende lopers goed op weg te helpen en ervaren lopers van advies te dienen. Het is onze uitdaging hen allemaal tevreden te zien terugkomen met enthousiaste verhalen over het plezier dat ze beleven aan hun wekelijkse trainingen."

Deel: ' Runnersworld opent nieuwe vestiging in De Bijenkorf '


Lees ook