Postbank

Staatssecretaris bezoekt callcenter postbank

Amsterdam, 28 januari 2003. Vanmiddag heeft staatssecretaris Mark Rutte (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een werkbezoek gebracht aan het het callcenter van Postbank in Amsterdam. Hij sprak zijn waardering uit voor de vele maatregelen die Postbank genomen heeft om het ziekteverzuim terug te dringen.

Het callcenter (verspreid over Postbankvestigingen in Amsterdam, Leeuwarden en Arnhem) is met bijna 2000 werknemers het grootste financiële callcenter van Nederland. De staatssecretaris was vooral geïnteresseerd in het ziekteverzuim en de bestrijding daarvan. Want zoals bij alle callcenters is het ziekteverzuim hoger dan elders in de organisatie. De telefoon gaat immers altijd en medewerkers hebben dus weinig mogelijkheden om invloed uit te oefenen op hun werkdruk. Bovendien wordt er altijd aan beeldschermen gewerkt.

Door een scala van maatregelen is het ziekteverzuim bij Postbank echter behoorlijk teruggedrongen. Er is in het callcenter van Postbank veel aandacht voor het welzijn van de medewerkers. De werkplekken ademen de sfeer van een huiskamer; na elk uur werken nemen de medewerkers 10 minuten pauze; over de akoestiek, het licht en het kantoormeubilair is zorgvuldig nagedacht. Er is zelfs een masseur die de beeldschermwerkers van beginnende pijntjes kan verlossen.

Uit gesprekken met medewerkers van het callcentrum werd het de staatssecretaris duidelijk dat het werk in de loop der jaren zwaarder is geworden, maar ook interessanter. De medewerkers geven niet alleen antwoord op vragen van de 7,5 miljoen klanten, maar attenderen de bellers ook op andere producten en diensten van Postbank. De sfeer is hier goed, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk , vertelde een van de medewerkers die al 25 jaar in dienst is van Postbank.

In november 2001 heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een zogeheten Arboconvenant afgesloten met de organisaties van werknemers en werkgevers in de banksector om het ziekteverzuim terug te dringen.

Judy op het Veld - van Kamperdijk
Persvoorlichting
Postbank NV
T 020 5846444
M 06 5474 6692
F 020 584 6442

Deel: ' Rutte bezoekt callcenter Postbank '
Lees ook