Politie Amsterdam-Amstelland

Snelheidscontroles
24-08-01. De politie van wijkteam Ferdinand Bolstraat hield woensdag- en donderdagavond snelheidscontroles op de Amsteldijk. De agenten zetten de fotoradar in. In 614 gevallen reden pasanten te hard en volgt proces-verbaal. Tijdens de controles kwamen er ruim 9200 voertuigen voorbij. De hardrijders krijgen binnenkort bericht thuisgestuurd.
dinsdag hebben gezien dat op de N-201, bij het Amstelplein, een 24-08-01. De politie Amsterdam-Amstelland gaat een jaar lang autocriminaliteit. Gisteren startte een grootscheepse campagne tegen autokrakers onder de slogan Niets er in, niets er uit! Lege autos lopen veel minder risico op ongewenst bezoek. De politie investeert daarom niet alleen in het achterhalen van daders, maar wil met een gedragsverandering van de automobilist bereiken dat de slachtofferkans sterk daalt. Door folders e.d. worden automobilisten die de stad bezoeken, gewezen op de gevaren. De actie duur minstens tot december 2002. Inbraak in autos is een vorm van veel voorkomende criminaliteit. De schade die autokrakers achterlaten is vaak aanzienlijk. Ruiten gaan aan diggelen en portieren worden opengebroken. Soms bestaat de buit uit wat gereedschap of een autoradio, maar het komt ook voor dat dure pcs (laptops) verdwijnen. De daarmee gemoeide schade is meestal groter dan de prijs van de computer. Vaak verdwijnt met de pc ook belangrijke persoonlijke en zelfs bedrijfsinformatie. De meeste autos worden gekraakt omdat er spullen zichtbaar worden achtergelaten. Vandaar dat de politie zich ook inspant aan de voorkant van het probleem: een gedragsverandering van de automobilist. De politie gokt uiteraard niet alleen op gedragsverandering, maar zet het komende jaar ook diverse repressieve acties op touw. Met andere woorden het ouderwetse boevenvangen blijft een kernactiviteit. De aftrap van de campagne die is gericht op gedragsverandering, vond gisteren plaats in het Beatrixpark, alwaar een zeppelin werd opgelaten. Onder dit luchtvaartuig hangt een van grote afstand zichtbaar doek (acht bij vijf meter) met de tekst Niets er in, niets er uit. De tekst wordt ondersteund door een logo van een opengebroken auto met een autokraker. De zeppelin blijft nog tot en met zaterdag hangen. Als eerste uitingsvorm van de campagne krijgen automobilisten die vanaf de A-10 de afslag RAI nemen, vanaf de A-2 de Utrechtsebrug oprijden en die vanaf de A-10-Oost de Piet Heintunnel nemen, een folder met tips uitgereikt. De politie krijgt daarbij ondersteuning van medewerkers van de Dienst Stadstoezicht. Ook in de binnenstad en in de parkeergarages wordt gefolderd.
Ruzie leidt tot vondst xtc
24-08-01. Afgelopen woensdag zijn in een woning in Amsterdam-Oost een 26-jarige vrouw en een 28-jarige man aangehouden. De politie kwam ter plaatse om een relationele ruzie en vechtpartij op te lossen. Dit onderzoek leidde ook tot de vondst van 735 xtc-pillen in de woning. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.Niet fietsen in Leidsestraat
24-08-01. De politie van wijkteam Lijnbaansgracht gaat optreden tegen fietsers die door het voetgangersgebied van de Leidsestraat rijden. De agenten trekken niet direct hun bonboekje, maar gaan vanaf aanstaande maandag eerst waarschuwen. Om de campagne genaamd Stap af, of fiets om zo breed mogelijk bekendheid te geven, worden verschillende middelen ingezet. Zo krijgen de gewaarschuwde fietsers een flyer, zijn op de actie betrekking hebbende freecards in de horeca te vinden en passeren 300 stersports de lokale tv-zender AT-5. Wie het vanaf 10 september dan nog niet weet, krijgt een echte bon en moet 50 gulden betalen. Uiteraard mag men met de fiets aan de hand wel door de Leidsestraat. Tijdens de waarschuwingsperiode worden ook medewerkers van de Dienst Stadstoezicht ingezet. Als het op bonnenschrijven aankomt, verschijnen extra politiemensen in de Leidsestraat; onder andere van het OTB (Ondersteunings Team Binnenstad).


Man valt uit raam
24-08-01. Gisternacht is een 24-jarige Tsjech op de Prinsengracht uit een raam op de eerste verdieping gevallen. De man was onder invloed van softdrugs en alcohol. Hij is met een gebroken arm en nekklachten naar een ziekenhuis overgebracht.


Straatrover aangehouden
24-08-01. Vannacht heeft de politie op het Stationsplein een 36-jarige man aangehouden die kort daarvoor een straatroof wilde plegen. De verdachte vroeg het slachtoffer, een 20-jarige man, om twee gulden. Toen hij zag dat de man ook een tientje in zijn knip had zitten, wilde hij dat ook hebben. Op dat verzoek ging het slachtoffer niet in. Daarop dreigde de verdachte hem in elkaar te slaan. Hij wekte de indruk gewapend te zijn. Het slachtoffer wist te ontkomen en belde met zijn mobiel direct het alarmnummer 112. Agenten zochten de omgeving af, traceerden de verdachte en arresteerden hem.

Lidocaïne in beslag
24-08-01. De politie van wijkteam Raampoort heeft, in samenwerking met de Inspectie Gezondheidszorg, vorige week ruim 200 kilo lidocaïne in beslag genomen. Het gaat om een overtreding van de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening. De partij is geconfisqueerd bij een winkel in de Haarlemmerbuurt, waar het in verschillende vormen aanwezig was (in blokken, poeder en verpakt in zakjes van 100 en 5 gram). Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De zaak kwam aan het rollen toen bij de buurtregisseur klachten binnenkwamen van buurtbewoners. Het bleek dat verkopers van nepdrugs veelvuldig de zaak aandeden en voor overlast zorgden. Onderzoek wees uit dat ze bij de betreffende winkel lidocaïne inkochten. Aan de hand van dit gegeven kwam het tot optreden in samenwerking met de Inspectie Gezondheidszorg.


Acht arrestaties overvallen
24-08-2001. De afgelopen weken zijn acht arrestaties verricht in een onderzoek naar gewapende overvallen op zonnestudio's in Amsterdam-West. De verdachten worden ook verantwoordelijk gehouden voor een geval van carjacking en een straatroof. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De verdachten zijn tussen de 16 en 27 jaar oud en inmiddels voor de rechter commissaris geleid. Zes zitten in voorarrest. Het politieonderzoek is uitgevoerd door de recherche van bureau Meer en Vaart. De recherche van bureau Houtmankade leverde ook een bijdrage. De overvallen vonden plaats in de maanden juni en juli. De vijf zonnestudio's die het slachtoffer werden, zijn gesitueerd in Osdorp, Nieuw-Sloten, Slotervaart en in de Bos en Lommerbuurt. Een sigarenzaak op het Abraham Staalmanplein kreeg ook met een overval te maken. De groep opereerde in wisselende samenstelling en trad meestal op met vier personen. Er is telkens geld buitgemaakt door personeel met een vuurwapen en/of een groot mes te bedreigen. Gelukkig vielen er geen gewonden. De overvallen hadden behoorlijk wat impact op de slachtoffers. Een aantal van de verdachten pleegde ook een geval van carjacking. Twee werknemers van een witgoedbedrijf waren op de Hoogheemraadweg de weg kwijt en keken wat rond. De verdachten reden met een auto achter hen. De werknemers werden bedreigd en uit hun bestelbus getrokken. De verdachten gingen er met de bus en het geld van de slachtoffers vandoor. De bestelauto is later uitgebrand aangetroffen in de buurt van de Osdorperweg. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen op 24 juli een arrestatie plaatsvond in het onderzoek naar de overval op een zonnestudio in de Bos en Lommerbuurt. De overige verdachten zijn de eerste twee weken van augustus gearresteerd. Vijf hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Er is beslag gelegd op een auto, twee vuurwapens (waaronder een verboden nepwapen), een groot vleesmes en bivakmutsen.


Steekincident
24-08-01.Donderdagavond heeft de politie in een woning in Zuidoost (G-buurt) een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een paar uur eerder op Ganzenhoef een 47-jarige man in zijn gezicht te hebben gestoken. Voor zover bekend waren er problemen over een geldschuld. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht. De verdachte wordt vandaag voor de officier van justitie geleid.

Stoffelijk overschot
24-08-01. In de bosschages van de Platanenweg is gistermiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. Volgens een eerste schatting heeft de dode er vermoedelijk al een paar weken gelegen. Het is onbekend of het om een man of vrouw gaat. Vanmiddag wordt sectie uitgevoerd. Tot nu toe wijst niets op een misdrijf. Het stoffelijke overschot werd gevonden door medewerkers van een buurtveiligheidsorganisatie die op ronde waren.
24-08-2001. De A10-west is vanaf vanavond 21.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dat geldt voor beide richtingen. Zaterdag om 18.00 uur gaat de Noord - Zuid richting weer open en kan men vanuit de Coentunnel weer gebruik maken van de A10-west, inclusief alle op- en afritten. Maandagochtend om 05.00 uur gaat ook de Zuid - Noord richting weer open. Ook alle afritten zijn dan weer bereikbaar.

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

Deel: ' Ruzie leidt tot vondst 735 XTC-pillen '
Lees ook