Compaq

Compaq Computer B.V.
Groningenweg 10
Postbus 475
2800 AL Gouda
Telefoon 0182 - 565888
Telefax 0182 - 538348
s Werelds grootste draadloze LAN gerealiseerd door Compaq, Microsoft en NetIQ op TechEd 2001 Europe

Deelnemers kregen met Compaq iPAQ Pocket PCs toegang tot informatie

Gouda, 07/16/2001 -- Compaq, Microsoft en NetIQ hebben samen s werelds grootste draadloze LAN gebouwd op Microsoft TechEd 2001 Europe, dat onlangs plaatsvond in Barcelona. Het netwerk, dat op afstand werd beheerd door een Microsoft Application Service Provider, maakte 6000 gelijktijdige draadloze netwerkverbindingen mogelijk. Compaq heeft op TechEd iPAQ Pocket PCs verstrekt waarmee deelnemers via dit netwerk toegang konden krijgen tot de meest recente informatie. Alle 1100 bezoekers hebben hiervan gebruik gemaakt. Het vierdaagse evenement trok dit jaar een recordaantal van 7500 bezoekers, van wie 817 uit Nederland.

Microsoft TechEd is het voornaamste technische evenement voor ontwikkelaars van oplossingen voor het Microsoft-platform. Bezoekers kregen diepgaande informatie over het ontwikkelen en beheren van ICT-oplossingen met behulp van Microsoft enterprise servers, Windows 2000, Visual Studio.NET en volgende generatie van Office. Tot de belangrijkste onderwerpen van TechEd 2001 behoorden de laatste bètaversie van Visual Studio.NET en het .NET Framework. Deze vormen de basis voor het ontwerpen en bouwen van oplossingen waarmee gebruikers overal, op ieder gewenst moment en met ieder willekeurig apparaat toegang hebben tot hun informatie.

Om de deelnemers in staat te stellen zelf de mogelijkheden van .NET te ervaren werd door Compaq, Microsoft en NetIQ het TechEd Communication Network gerealiseerd. Dit netwerk was via 1100 Compaq iPAQs, 4000 draadloze PC Cards en 60 access points - continu beschikbaar en bood veilige en betrouwbare toegang tot Internet, conferentie-informatie en updates, vanaf verschillende apparaten. De deelnemers konden via dit draadloze netwerk e-mail versturen en ontvangen, gebruikmakend van één gebruikersnaam en wachtwoord die speciaal voor dit evenement zijn aangemaakt. Zij hadden ook toegang tot informatie over de ruim 270 sessies op de conferentie en zij konden presentaties downloaden.

Deelnemers hadden toegang tot het TechEd-netwerk - onsite, op afstand, vóór, tijdens en na het evenement - vanaf een desktop computer of een breed scala aan mobiele apparaten, waaronder de Compaq iPAQ Pocket PC, een notebook of een WAP-telefoon. Verder stonden voor de deelnemers ongeveer 450 Compaq iPAQ desktop werkstations ter beschikking. Tevens was het mogelijk Compaq iPAQ Pocket PCs te lenen of te kopen. De server farms op TechEd waren, voor een zo groot mogelijke beschikbaarheid, gebaseerd op de flexibele en schaalbare Compaq ProLiant servers, die een zeer stabiel platform bieden voor op Windows 2000 gebaseerde implementaties.

NetIQ leverde de faciliteiten voor bewaking en beheer van de complexe configuratie van de applicaties onder de besturingssystemen van Microsoft en de hardware van Compaq. Door gebruik te maken van de Security Manager, die draait op Microsoft Operations Manager, konden beheerders lacunes in de beveiliging opsporen. Het netwerk en de applicaties werden nauwgezet bewaakt met behulp van een End-to-End-applicatie en met AppManager beschikten de beheerders over remote en scheduled commando- en besturingsfaciliteiten. Daarnaast werden ook rapporten opgesteld die lieten zien waar de infrastructuur het zwaarst werd belast en waar verbeteringen konden worden doorgevoerd.

Het TechEd Communication Network was in twee secties verdeeld: het Application Service Provider Data Center, dat vanuit Londen werd beheerd, en de Barcelona Site, die zorgdroeg voor de verbindingen ter plekke ten behoeve van e-mail en Internet. Het netwerk was ondermeer gebaseerd op:
· Microsoft Windows 2000 Advanced Server
· Microsoft Internet Information Services 5.0
· Microsoft Internet Security & Acceleration Server 2000 · Microsoft Exchange Server 2000
· Microsoft Mobile Information 2001 Server
· Microsoft SQL Server 2000
· Microsoft Operations Manager 2000
· Compaqs Data Center-oplossing voor Windows 2000 Datacenter Server, met Compaq ProLiant servers
· Beheersoftware van NetIQ voor het optimaliseren van de prestaties en de beschikbaarheid van de Windows NT en Windows 2000 gebaseerde systemen en applicaties, alsmede de hardware waar deze op draaien.

Via de 1100 iPAQ Pocket PCs die Compaq aan de deelnemers heeft verstrekt, hadden zij toegang tot de officiële TechEd 2001 Europe Conference Assistant voor het laatste nieuws over TechEd. De Conference Assistant is ontwikkeld door de Microsoft .NET afdeling van KPMG Consulting en maakt gebruik van op Microsoft. NET en Microsoft Mobile Information Server gebaseerde diensten. De applicatie is geïmplementeerd via de Compaq iPAQ Pocket PC en een draadloze uitbreiding. Zij konden binnen het gehele conferentiecentrum (ongeveer 80.000 vierkante meter) online gaan, terwijl zij ook met de applicatie konden blijven werken als zij offline gingen. Dankzij een store-and-forward functie, werd de verbinding ongemerkt hersteld, waarna automatisch de benodigde updates werden doorgevoerd.

Over NetIQ
NetIQ is toonaangevend leverancier van beheer en informatie-oplossingen voor alle componenten van de e-business infrastructuren binnen een organisatie - van back-end servers, netwerken en directories tot front-end webservers en applicaties. Het hoofdkantoor van NetIQ bevindt zich in San Jose, Californië en het Europese hoofdkantoor staat in Staines, Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie: www.netiq.com.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van s werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, de overheid, onderwijsinstellingen en consumenten.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op https://www.compaq.nl.

This press release may contain forward-looking statements based on current expectations that involve a number of risks and uncertainties. The potential risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially include, among others: market conditions, particularly in the U.S.; increased competitive environment and pricing pressures; disruptions related to restructuring activity and delays in the implementation of changes in delivery models. Further information on these and other factors that could affect Compaq's financial results is included in Compaq's Securities and Exchange Commission (SEC) filings, including the latest Annual Report on form 10-K and the latest quarterly report on Form 10-Q.
- Einde persbericht -
Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 565807, e-mail:
Jeanette.dewilde@compaq.com
Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl

Illustratiemateriaal van TechEd 2001 waaronder bezoekers aan het werk met een iPAQ Pocket PC, het netwerk, impressiebeelden e.d. zijn elektronisch beschikbaar.

Deel: ' 's Werelds grootste draadloze LAN gerealiseerd door Compaq '
Lees ook