DSM


Persbericht

SABIC benoemt Raad van Bestuur van
SABIC EuroPetrochemicals B.V.

Riyad, 4 juli 2002 Na de afronding van de acquisitie van de petrochemische activiteiten van DSM heeft SABIC de benoeming bekendgemaakt van de leden van de Raad van Bestuur van SABIC EuroPetrochemicals B.V., de nieuwe onderneming die verantwoordelijk is voor SABIC's petrochemische activiteiten in Europa. Frans Noteborn is benoemd tot voorzitter en Chief Executive Officer van de Raad van Bestuur. Boy Litjens (Chief Operating Officer) en Jan Hessel Kruit zijn benoemd als leden van de Raad van Bestuur.
Frans Noteborn werd in 2000 directeur van DSM Petrochemicals. Hij trad in 1969 in dienst bij DSM en heeft sindsdien diverse functies bekleed binnen het bedrijf. Van 1990 tot 2000 was hij directeur van DSM's polyetheen- en polypropeenbusiness, die onder zijn leiding uitgroeide tot een vooraanstaande leverancier in Europa met een jaarlijkse productie van 2.600 Kt. Hij is actief betrokken bij branche-organisaties hij maakt bijvoorbeeld deel uit van het Steering Committee van APME en bij initiatieven op het gebied van bijv. recycling van kunststoffen en kunststofverpakkingen, enz.
Boy Litjens is sinds 1977 in dienst van DSM en heeft diverse functies bekleed binnen het bedrijf. Binnen DSM Petrochemicals was hij sinds 2000 Business Director Polypropylenes Moulding and Extrusion. Hij speelt een actieve rol in het APME Polyolefins Committee.
Jan Hessel Kruit werd in 2000 benoemd tot directeur van DSM Petrochemicals, samen met Frans Noteborn. Hij trad in 1967 in dienst bij DSM en heeft sindsdien diverse functies bekleed, vooral in de koolwaterstoffen-business. In 1987 werd hij benoemd tot directeur van de Hydrocarbons business. Hij is actief betrokken bij diverse initiatieven en branche-organisaties, onder andere als lid van het bestuur van EPCA (European Petro Chemical Association).
Mohammed Al-Mady, Vice Chairman en Managing Director van SABIC, zei over deze benoemingen: "Ik heb het volste vertrouwen dat deze continuïteit in de leiding en het management een garantie vormt voor een vlotte overgang en voor de realisatie van SABIC's doelstellingen in Europa als onderdeel van onze wereldwijde strategie."
- Einde -

Deel: ' SABIC benoemt Raad van Bestuur van SABIC EuroPetrochemicals B.V '
Lees ook