SABIC tekent research-overeenkomst met Zwitserse universiteit


Nieuwe research-overeenkomst met Zwitserse universiteit geeft blijk van innovatiegedreven groeistrategie van SABIC

RIYAD, 20130124 -- Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) geeft opnieuw blijk van z’n groeiambities door uitbreiding van de meerjarige overeenkomst met ETH Zürich (Swiss Federal Institute of Technology, Zürich), een van de beste universiteiten ter wereld. Op 21 januari j.l. werd in het Zwitserse Zürich een raamovereenkomst getekend voor verschillende gezamenlijke projecten op het gebied van technologie en innovatie.

SABIC sloot het afgelopen jaar een overeenkomst met de Zwitserse universiteit voor gezamenlijk onderzoek op het vlak van functionele materialen en nanotechnologie. De nieuwe overeenkomst versterkt het onderzoekspartnerschap en stelt de twee partijen in staat om strategische samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ze zullen gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van geavanceerde technologieën tot innovatieve oplossingen. Door deze overeenkomst kan SABIC werken aan de ontwikkeling van geavanceerde technologieën tot innovatieve oplossingen. Hiermee wil SABIC inspelen op wereldwijde marktbehoeften en de behoeften in verschillende maatschappelijke gebieden.

Ernesto Occhiello, Executive Vice President voor SABIC Technology & Innovation, zei dat gezamenlijke projecten met gevestigde wetenschappelijke organisaties en research centers een essentieel onderdeel van het onderzoeksprogramma van SABIC vormen. "Dankzij deze initiatieven kunnen we gebruik maken van wereldwijde kennis en expertise, waardoor onderzoekers van SABIC op gezamenlijke onderzoeksvlakken samen kunnen werken met de beste wetenschappers ter wereld."

ETH Zürich staat regelmatig bovenaan internationale lijsten van top-universiteiten. 21 Nobelprijswinnaars hebben aan de universiteit gestudeerd, lesgegeven of onderzoek gedaan, hetgeen de uitstekende reputatie van het instituut onderstreept. 

Voor meer informatie en gerelateerde foto's, klik hier: www.pressreleasefinder.com


Deel: ' SABIC tekent research-overeenkomst met Zwitserse universiteit '
Lees ook