MARKETING VISION B.V.

Sabre-merlin komt naar Nederland

Persbericht 001

26 maart 2003

Sabre-merlin komt naar Nederland
Nieuw onafhankelijk reserveringssysteem voor de Nederlandse reismarkt

De IT-organisatie Dillon Communication Systems (dcs), gevestigd in Hamburg (Duitsland), levert vanaf heden met zijn product Sabre-merlin een onafhankelijk toeristisch reserveringssysteem voor de Nederlandse reismarkt.

Ten grondslag ligt een uitgebreid marktonderzoek, dat een duidelijke behoefte aan een onafhankelijk toeristisch CRS voor de Nederlandse markt laat zien.

In de Nederlandse reismarkt is al geruime tijd vraag naar een systeem met de wezenlijke kenmerken van Sabre-merlin, zoals een standaard werkscherm, front-, mid- en backoffice functionaliteiten en een moderne flexibele techniek.

Dcs zal een compleet Nederlands reserveringsproduct aanbieden, dat naast het reeds voorhanden zijnde productaanbod ook locale Nederlandse producten zal bevatten.

Tom Dillon, oprichter dcs: 'We hebben altijd goed contact gehad met de marktpartijen in Nederland, die altijd interesse hebben getoond in onze producten. Na de resultaten van het marktonderzoek en de eerste positieve gesprekken met potentiële klanten is de officiële marktbetreding een logisch gevolg. Na onze successen in het buitenland willen we graag onze groei voortzetten in Nederland, middels moderne techniek en marktgerichte prijzen.'

Over Dillon Communication Systems (dcs)
Dillon Communication Systems GmbH & Co. KG (dcs) is de op twee na grootste aanbieder van online reserveringssystemen in Duitsland. Ongeveer 7.600 reisbureaus en 150 touroperators en aanbieders maken gebruik van Merlin of Robin. In 2002 heeft dcs ongeveer 3,1 miljoen toeristische boekingen afgehandeld. Samen met dochteronderneming Travel Management Systems telt de organisatie meer dan 100 werknemers. Sinds juli 2000 is 51 procent van dcs in handen van Sabre, de wereldwijde aanbieder van innovatieve IT-oplossingen voor de reis- en transportbranche.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Marketing Vision B.V.
Andre Derksen
Celsiusweg 38a
5928 PR Venlo
tel. +31(0)77-320 42 81
fax +31(0)77-387 45 56
andre.derksen@marketing-vision.nl

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Deel: ' Sabre-merlin komt naar Nederland '
Lees ook