( BW)(MD-SAFENET) SafeNet en Aladdin Knowledge Systems Ltd. nu onder dezelfde leiding

Business Editors

BALTIMORE--(BUSINESS WIRE)--Mar 25, 2009-- Transactie ter waarde van $ 160 miljoen verzekert de positie van SafeNet als marktleider

SafeNet, Inc., wereldwijd een toonaangevend bedrijf in informatiebeveiliging, heeft vandaag aangekondigd dat het met Aladdin Knowledge Systems Ltd. onder gemeenschappelijke management zal komen te staan. Dit is het gevolg van de overname van Aladdin door Vector Capital, de private equity-eigenaar van SafeNet. Het resultaat is een wereldwijde marktleider op het vlak van oplossingen voor SRM (Software Rights Management, beheer van softwarerechten) en verificatie. Verwacht wordt dat Aladdin in de toekomst volledig in SafeNet zal worden gentegreerd.

De combineerde deskundigheid en ervaring van beide toonaangevende bedrijven zullen leiden tot versnelde productontwikkeling en de marktintroductie van gentegreerde oplossingen, met de vereiste technische capaciteiten die de beste in hun klasse zijn om klanten een oplossing te bieden voor de toenemende eisen van beveiliging.

“De afronding van deze transactie komt met enorme mogelijkheden voor onze klanten, alle werknemers en de sector van informatiebeveiliging”, aldus Chris Fedde, president en COO van SafeNet. “In dit moeilijke economische klimaat willen klanten betrokken zijn bij een financieel sterke en alerte leverancier. Met bijna $ 500 miljoen in gecombineerde omzet zijn SafeNet en Aladdin een macht met kritieke oplossingen voor rechtenbeheer en zakelijke gegevensbescherming voor de belangrijkste klanten in de zakenwereld en bij de overheden. Wij zullen een echte mondiale franchise van informatiebeveiliging hebben met meer dan 25.000 klanten over 100 landen wereldwijd.”

Aladdin heeft in de sector toonaangevende producten voor verificatie en filtering van inhoud die een versterking zullen betekenen voor de oplossingen van SafeNet op het vlak van zakelijke gegevensbescherming voor de bedrijfs- en overheidsklanten van SafeNet. De oplossingen voor 'Software Rights Management' zullen de software van SafeNet tegen piraterij verbeteren en SafeNet toestaan haar oplossingen voor eigendomsbeheer uit te breiden, aangepast aan de nieuwe noden in de softwaresector. De productenlijnen van Aladdin zullen worden geleid door Prakash Panjwani, senior vicepresident en algemeen manager bij SafeNet. De afdeling Klantendienst en - ondersteuning van Aladdin zal worden gecombineerd met de internationale service- en ondersteuningsunits van SafeNet onder de leiding van Phil Saunders, senior vicepresident Wereldwijde verkoop en klantendiensten bij SafeNet.

“Wij zijn zeer gelukkig dat wij ons succes kunnen delen met dat van Aladdin en in staat zullen zijn om gebruik te maken van het grote talent van beide bedrijven ten voordele van onze klanten. Softwareleveranciers zoeken efficintere manieren voor licentieverstrekking en uitvoering van hun software voor de klant in dit moeilijk economische klimaat, met vermindering van piraterij en betere omzetbronnen. Met de combinatie van SafeNet en Aladdin kunnen wij onze hulpmiddelen en personeel inzetten om te investeren in 'Software Rights Management' en klanten meer mogelijkheden dan zij momenteel hebben, te bieden voor bestrijding van piraterij, licenties en eigendomsbeheer”, aldus de heer Panjwani. “Aladdin is de afgelopen jaren een van de meest vernieuwende bedrijven geweest op het vlak van verificatieproducten, met de ruimste portefeuille van dergelijke producten op de markt, gaande van eenmalige wachtwoorden (One-Time-Password, OTP) tot public-key-tokens. Wij zijn van plan om tezamen het bereik van deze producten uit te breiden in nieuwe markten en tegelijkertijd de bruikbaarheid en het beheer van deze tokens te verbeteren voor bedrijven die meer dan ooit sterke oplossingen voor verificatie en identiteitscontrole nodig hebben.”

Gouverneur Martin O’Malley van de staat Maryland gaf als commentaar op de transactie en de uitgebreide relatie tussen Maryland en Isralische bedrijven: “SafeNet toont aan hoe een bedrijf dat gevestigd is in de staat Maryland, een internationale marktleider kan zijn op kritieke gebieden in de sector. Nu SafeNet met Aladdin in zee gaat, verwachten wij zeker dat in onze staat meer banen zullen worden gecreerd. Ik ben fier dat ik het kan hebben over de 17 jaar van sterke samenwerking met het Maryland/Israel Development Center dat elke dag werkt om bedrijven uit Maryland en Isral samen te brengen om meer zaken te doen, de economische activiteit te verhogen en nieuwe banen te creren.”

SafeNet, Inc.

SafeNet is wereldwijd toonaangevend op het vlak van informatiebeveiliging. Het bedrijf is 25 jaar geleden opgericht en levert alles-in-beveiliging met technologien voor versleuteling om communicatie, intellectuele eigendom en digitale identiteiten te beschermen. Het bedrijf heeft het hele spectrum van producten in zijn aanbod, met hardware, software en chips. UBS, Nokia, Fujitsu, Hitachi, Bank of America, Adobe, Cisco Systems, Microsoft, Samsung, Texas Instruments, het ministerie van Defensie en dat van Nationale veiligheid van de VS, de belastingdienst van de VS en talloze andere klanten vertrouwen op SafeNet voor al hun beveiliging. In 2007 is SafeNet overgenomen door Vector Capital, een private equity-bedrijf dat $ 2 miljard waard is en gespecialiseerd is in de technologiesector. Meer informatie vindt u op www.safenet-inc.com.

Vector Capital

Vector Capital is een toonaangevend private equity-bedrijf gespecialiseerd in spin-offs, buy-outs en herkapitalisatie van gevestigde technologiebedrijven. Vector zoekt en vindt deze complexe investeringen in de priv- en de openbare sector. Vector werkt actief samen met managementteams om nieuwe financile en bedrijfsstrategien te ontwerpen en uit te voeren die de concurrentiepositie van deze bedrijven aanzienlijk verbeteren en waarde toevoegen voor werknemers, klanten en aandeelhouders. Bekende investeringen van Vector zijn onder meer LANDesk Software, Savi Technology, SafeNet, Corel Corporation (Nasdaq:CREL), Precise Software Solutions, Printronix, Register.com, Tripos, WinZip en Watchguard Technologies. Zie voor meer informatie www.vectorcapital.com.

Aladdin

Aladdin Knowledge Systems is een toonaangevend bedrijf op het vlak van informatiebeveiliging en heeft kantoren in 15 landen, werkt met een wereldwijd netwerk van kanalen en heeft ontelbare bekroningen voor vernieuwing in de wacht gesleept. Aladdin eToken is nummer 1 in de wereld voor USB-gebaseerde verificatie met programa's voor identiteits- en toegangscontrole die gevoelige gegevens beschermen. De technologie van Aladdin SafeWord voor twee-factor-verificatie beschermt de belangrijke informatieactiva en -applicaties van bedrijven. Aladdin HASP SRM bevordert de groei van softwareontwikkelaars en uitgeverijen met sterke bescherming tegen piraterij, IP-bescherming en beveiligde licentie- en productactivering. Aladdin eSafe levert intelligente internet-gateway-beveiliging in real-time om gegevens en netwerken te beschermen, productiviteit te verbeteren en compliance te activeren. Zie www.Aladdin.com.

Van de redactie: SafeNet is een gedeponeerd handelsmerk van SafeNet, Inc. Alle overige handelsmerken zijn de eigendom van hun respectieve eigenaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

SafeNet
Public relations:
Donna St. Germain, 443-327-1454
donna.stgermain@safenet-inc.com
of
Relaties met analisten:
Gregg Lampf, 443-327-1532
gregg.lampf@safenet-inc.com

Deel: ' SafeNet en Aladdin Knowledge Systems Ltd. nu onder dezelfde leiding '
Lees ook