Salves en Tricentis vergroten betrouwbaarheid Chipsoft HiX releases


Partnership leidt tot geautomatiseerde testprotocollen voor Chipsoft HiX

Helvoirt, 20170609 -- Salves, specialist op het gebied van softwarekwaliteit en testen, is een samenwerking aangegaan met Tricentis, door Gartner en Forrester aangewezen als marktleider en meest innovatieve speler op het gebied van test automatisering. Tricentis Tosca vormt de basis van een geautomatiseerde testsuite voor Chipsoft HiX die Salves momenteel ontwikkelt.

Salves en Tricentis vergroten betrouwbaarheid Chipsoft HiX releasesChipsoft brengt iedere twee weken een nieuwe versie van HiX uit met hotfixes. Daarnaast is er ook iedere maand een content update. De software moet vervolgens goed getest worden voordat deze in gebruik wordt genomen. Slechts weinig ziekenhuizen hebben echter een eigen testteam in huis. Testen wordt daarom vaak uitbesteed en soms zelfs grotendeels achterwege gelaten. Dit leidt in de praktijk tot fouten die pas na het in productie brengen van de update worden hersteld. Dat zorgt uiteraard voor ergernis bij artsen en verpleegkundigen. Maar nog erger: ook de patiëntveiligheid kan in het geding komen.

Het doel van de testsuite die Salves momenteel ontwikkelt is om meer dan 90 procent van alle testprotocollen te automatiseren die een ziekenhuis doorloopt bij iedere update van Chipsoft HiX. Ziekenhuizen die Chipsoft HiX gebruiken kunnen hiermee veel tijdwinst boeken. Handmatig testen is niet alleen tijdrovend werk, het is ook saai en het vereist een grote accuratesse. Een foutje door onoplettendheid is zo gemaakt. Omdat software deze fouten niet maakt, neemt de kwaliteit van het testen toe. Bovendien kunnen ziekenhuizen op kostenefficiënte wijze meer testen uitvoeren dan ze voorheen deden.

Het probleem van niet of onvolledig testen van EPD-updates bestaat al sinds de introductie van het EPD. Ook testautomatisering is niet nieuw. Veel partijen hebben daarom al pogingen gedaan om de testen voor EPD-updates te automatiseren. Helaas zonder veel succes. Dat komt door de complexiteit van de software, de vele dwarsverbanden tussen deelapplicaties en het feit dat ieder ziekenhuis de software anders inricht, waardoor er vele tientallen verschillende configuraties zijn.

Dat Salves er nu wel in slaagt om ChipSoft HiX-testen te automatiseren is een gevolg van de combinatie van de jarenlange ervaring van Salves in het testen van EPD’s en de ongeëvenaarde functionaliteiten in Tricentis Tosca. Tosca’s Model-Gebaseerde Test Automatisering presteert erg goed in zeer complexe omgevingen. 

Bo van Luijtelaar, Commercieel Directeur Salves Groep: “De Salves HiX-testsuite is een prachtig resultaat van deze samenwerking: deze dienst ontzorgt en verlaagt de kosten van regressietesten. Bovendien krijgt de IT-afdeling meer tijd voor andere, meer relevante zaken.”

Ernst Jan Smit, Sales Manager Benelux Tricentis NL: “Wij werken al geruime tijd met Salves samen. De kennis en ervaring die Salves heeft opgedaan met Tosca hebben nu geresulteerd in deze unieke oplossing voor het testen van ChipSoft HiX. De oplossing combineert de unieke eigenschappen van Tosca met specialistische kennis van Salves en omvat tevens een set van voorgedefineerde testgevallen voor ChipSoft HiX. Hiermee is een snelle en succesvolle implementatie van testautomatisering gewaarborgd.”


Deel: ' Salves en Tricentis vergroten betrouwbaarheid Chipsoft HiX releases '
Lees ook