Salves introduceert HiX TestAutomation Service


Geautomatiseerde regressietesten voor ChipSoft HiX besparen ziekenhuizen veel tijd

Helvoirt, 20170621 -- Salves, specialist op het gebied van software testing, introduceert HiX TestAutomation Service. Daarmee kunnen ziekenhuizen de tijd minimaliseren die nodig is om updates van ChipSoft HiX te testen. De HiX TestAutomation Service maakt onderdeel uit van de HiX TestSuite en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met UMCU. Dit is dan ook de eerste pilotklant die gebruikmaakt van deze dienst.

Salves introduceert HiX TestAutomation ServiceHiX TestSuite bestaat onder meer uit geautomatiseerde regressietesten voor ChipSoft HiX, die Salves als clouddienst aanbiedt. Daarmee kunnen ziekenhuizen handwerk dat nu vaak wordt uitbesteed en soms zelfs achterwege wordt gelaten vrijwel volledig automatiseren. Het resultaat is een verbetering van de betrouwbaarheid en kwaliteit van ChipSoft HiX.

De HiX TestAutomation Service is een clouddienst. De inrichting van de onderliggende geautomatiseerde regressietesten is uiteraard maatwerk, want ieder ziekenhuis heeft zijn eigen configuratie van ChipSoft HiX. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. Door daar optimaal gebruik van te maken, hoeft niet ieder ziekenhuis het wiel volledig opnieuw uit te vinden als het gaat om het automatiseren van testen en kan zich beperken tot hooguit enkele aanpassingen aan de spaken.

Onder de motorkap van HiX TestAutomation Service draait Tosca van Tricentis. Deze software is door zowel Gartner als Forrester aangewezen als meest innovatieve en betrouwbare product als het gaat om testautomatisering.

Waarom is geautomatiseerd testen belangrijk?

ChipSoft brengt iedere twee weken een nieuwe versie van HiX uit met hotfixes. Daarnaast is er ook iedere maand een content update. Deze software zou eigenlijk goed moeten worden getest voordat deze in productie wordt genomen. Slechts weinig ziekenhuizen hebben een testteam in eigen huis. Testen wordt daarom vaak uitbesteed en soms zelfs grotendeels achterwege gelaten. Dit leidt in de praktijk tot veel fouten die pas na het live zetten van de update worden hersteld. Dat zorgt uiteraard voor ergernis bij artsen en verpleegkundigen. Maar nog erger, ook de patiëntveiligheid kan in het geding komen.

De HiX TestAutomation Service automatiseert de regressietesten die een ziekenhuis doorloopt bij iedere update van het EPD ChipSoft HiX. ChipSoft-ziekenhuizen kunnen hiermee veel tijdwinst boeken. Handmatig testen is niet alleen tijdrovend werk, het is ook saai en het vereist een grote accuratesse. Een foutje door onoplettendheid is zo gemaakt. Omdat software deze fouten niet maakt, neemt ook de kwaliteit van het testen toe. Bovendien kunnen ziekenhuizen op kostenefficiënte wijze meer testen uitvoeren dan ze voorheen deden.

Het probleem van niet of onvolledig testen van EPD-updates bestaat al sinds de introductie van het EPD. Ook testautomatisering is niet nieuw. Veel partijen hebben daarom al pogingen gedaan om de testen voor een EPD-update te automatiseren. Zonder veel succes. Dat komt door de complexiteit van de software, de vele dwarsverbanden tussen deelapplicaties en het feit dat ieder ziekenhuis de software anders inricht, waardoor er vele tientallen verschillende configuraties zijn.

Dat Salves er nu wel in slaagt om HiX-testen te automatiseren is een combinatie van de jarenlange ervaring van Salves in het testen van EPD’s en de ongeëvenaarde functionaliteiten in Tosca van Tricentis. Deze software presteert namelijk vooral goed in zeer complexe omgevingen.


Deel: ' Salves introduceert HiX TestAutomation Service '
Lees ook