FUJITSU SIEMENS COMPUTERS EN PLANET ONLINE SLAAN HANDEN IN ELKAAR VOOR EERSTE ASP-AANBOD IN EUROPA
STRATEGISCH PARTNERSHIP VOOR E-BUSINESS-OPLOSSINGEN

Den Haag/Maarssen, februari 2000 - Fujitsu Siemens Computers, het belangrijkste Europese IT-bedrijf, en Planet Online, een van de grootste Internet-bedrijven, kondigen een belangrijke pan-Europese samenwerking aan die Planet zal positioneren als de belangrijkste Application Service Provider (ASP) en Fujitsu Siemens Computers als zijn voornaamste leverancier van IT-infrastructuur en -diensten. Deze aankondiging volgt op de lancering van ASPect, een initiatief van Fujitsu Siemens Computers om het bedrijf te uit te bouwen tot de nummer 1-aanbieder van servertechnologie voor de opkomende Europese ASP-sector.

Als gevolg van het akkoord wordt Planet de eerste Europese service provider die zes application hosting-faciliteiten in zes verschillende Europese landen zal aanbieden. Beide partners zijn ervan overtuigd dat het concept van application hosting het innovatieve karakter van een bedrijf zal onderlijnen door de kracht van het Internet als medium voor bedrijfscommunicatie ten volle uit te buiten en de totale kosten van IT-oplossingen voor eindgebruikers te verminderen. Zowel grote bedrijven als het MKB halen hun voordeel uit het initiatief.

De samenwerking geeft MKB-klanten aan een voordelige prijs toegang tot software van topkwaliteit dankzij het voordeel van de schaalgrootte. Het gecombineerde aanbod van Planet en Fujitsu Siemens Computers omvat e-commerce, Web-hosting en connectiviteitsoplossingen.

Planet is de ideale partner voor Fujitsu Siemens Computer's ASP-programma dat de 2000 ISV-partners van het bedrijf een snelle weg naar een nieuwe business-aanpak biedt. Van zodra een ISV-applicatie klaar is, biedt Planet een stabiel platform en een geschikte werkomgeving.

Samen willen de partners het nieuwe bedrijfsmodel groot maken en nieuwe kanalen naar de markt ontwikkelen. Hier hoort een uitgebreid marketing-programma bij, gaande van gezamenlijke marketing tot en met co-branding.

De gemeenschappelijke doelstelling is de hindernissen weg te nemen voor klanten die het application hosting model willen gaan gebruiken en het risico dat gemoeid is met de overstap naar ASP te minimaliseren.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de
1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers
Dick Lans
Het Kwadrant 1
3606 AZ Maarssen
Tel: +31 346 598700
Fax: +31 346 552155
E-mail : dick.lans@fujitsu.nl

Deel: ' Samenwerking Fujitsu Siemens Computers en Planet Online '
Lees ook