HE

10 september 1999
99.055

Hogeschool Enschede en Financiële Raadgevers Associatie sluiten samenwerkingsovereenkomst
De Hogeschool Enschede (HSE) en de Financiële Raadgevers Associatie (FRA) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De belangrijkste pijler onder de samenwerking is een gezamenlijk verzorgde opleidingsmodule Persoonlijke Financiële Planning. Vanaf heden kunnen studenten Commerciële Economie kennismaken met de dagelijkse praktijk van financiële planning.

De Financiële Raadgevers Associatie is een van de grootste dienstverleners op het gebied van financiële planning in Nederland. Het hoofdkantoor van de FRA is gevestigd in Bunnik en de financiële adviseurs zitten verspreid over heel Nederland. Belangrijk aspect van de samenwerking voor de FRA is om naast kennisoverdracht in contact te treden met potentiële toekomstige werknemers. Studenten die de opleidingsmodule positief afsluiten hebben een streepje voor bij een sollicitatie.

De Hogeschool Enschede probeert met de samenwerking te bereiken dat studenten kennismaken met een snel groeiende branche. Na het volgen van de opleidingsmodule moeten studenten inzicht hebben gekregen in hoe het is om als financieel planner aan het werk te gaan. Naast theoretische kennis is vooral het praktijkgerichte gedeelte van de opleiding een belangrijke factor.

Het theoretische gedeelte van de opleiding beslaat o.a. kennis op het gebied van pensioenen, hypotheken en levensverzekeringen en zal met name via de Internetpagina's van de HSE worden aangeboden. Daarnaast verzorgt de FRA een tweetal praktijkdagen waarin verschillende case-studies aan de orde komen. De opleidingsmodule zal twee keer per jaar gegeven worden.

Deel: ' Samenwerking Hogeschool Enschede en Financiële Raadgevers '
Lees ook