Ingezonden persbericht

Persbericht

LinuxWorld 2001: Legato demonstreert continue beschikbaarheid voor IBM DB2 Database in Linux-omgeving

Samenwerking IBM en Legato voor informatiebeveiliging Linux-markt

Hoofddorp, augustus 2001 - - Legato Systems Inc., leider op de enterprise storage management softwaremarkt, werkt met IBM samen om voor IBM's DB2 Universal Database informatie-beveiliging, beheer en applicatiebeschikbaarheid te bieden. De mogelijkheden van deze oplossing - die draait onder Linux - zijn getoond tijdens LinuxWorld 2001 in San Francisco.

"Huidige e-businessklanten verlangen continue applicatiebeschikbaarheid voor hun bedrijfskritische databasesystemen", zegt Scott Handy, directeur Linux Solutions Marketing van de IBM Software Group. "Zeer belangrijk voor applicatiebeschikbaarheid is het beheer en de beveiliging van de bedrijfskritische informatie waarover die applicaties moeten beschikken. De combinatie van Legato's software en DB2 - de meest schaalbare database onder Linux - komt tegemoet aan de behoeften van klanten die bedrijfstoepassingen onder Linux inzetten. Het biedt een kosteneffectieve, zeer betrouwbare oplossing die zorgt voor maximale applicatie-beschikbaarheid." Volgens IDC is Linux op dit moment het snelst groeiende server operatingplatform. In 2000 werd 27 procent van alle nieuwe server operatingsystemen geleverd met een licentie voor Linux. "Het IBM- en Legato-team bieden nu hardware, software en diensten die de Linux-puzzel voor veel organisatie compleet maken", aldus Dan Kusnetzky, vice president system software van IDC.

"De doorgaande groei, acceptatie en kosteneffectiviteit van een open source operatingsysteem - zoals Linux dat is voor middelgrote en bedrijfsbrede omgevingen - geeft een duidelijk bewijs dat Legato's ondersteuning van DB2 voor Linux van belang is voor onze klanten", stelt George Symons, vice president productontwikkeling bij Legato. "Beide bedrijven werken nu samen om voor een kosteneffectief operatingsysteem de kwalitatief beste technologieën en producten te bieden die elkaar aanvullen."

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) - een vernieuwende en toonaangevende softwareontwikkelaar - voorziet haar klanten van een naadloze aanpak voor het beveiligen, verplaatsen en beschikbaar maken van alle bedrijfskritische gegevens in een onderneming. Legato is de industriestandaard voor storage management softwareproducten. De organisatie levert haar softwareproducten en
-diensten aan meer dan 10.000 klanten en heeft ruim 65.000 licenties wereldwijd, inclusief Fortune 1000 ondernemingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Legato is wereldwijd sterk vertegenwoordigd door vestigingen in 23 landen om haar klanten optimale ondersteuning te bieden. Nadere informatie over Legato is beschikbaar op het Web: www.legato.com.

Redactionele informatie: Pb4001 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

Deel: ' Samenwerking IBM en Legato informatiebeveiliging Linux-markt '
Lees ook