Ingezonden persbericht

Persbericht
Samenwerking Legato en Maxtor

Hoofddorp, september 2001 - - Maxtor Corporation, toonaangevend op het gebied van harddisk drives en gegevensopslagoplossingen, gaat Legato's marktleidende high availability softwaretechnologieën for Windows leveren als onderdeel van haar reeks MaxAttach storage servers.

Legato's technologie repliceert continu files tussen twee MaxAttach storage servers, waardoor de gegevensbeschikbaarheid aanzienlijk verbetert. Wanneer de ene server niet meer beschikbaar is door fouten of verbindingsproblemen, blijft de andere wel beschikbaar. Hierdoor kan men aan de client verzoeken blijven voldoen en zijn de gegevens nog steeds toegankelijk. De combinatie van gegevensreplicatie en het automatisch overschakelen naar een andere server (server switch-over) zorgt ervoor dat 'single points' fouten worden uitgeschakeld. Hierdoor neemt Maxtor's systeemuptime toe en behalen MaxAttach-gebruikers nog hogere return-on-investments.

"Onze gezamenlijke ontwikkelactiviteiten zijn bedoeld om nog duidelijker te maken dat network attached storage een goed alternatief is voor traditionele NT-servergebaseerde systemen", stelt Eric Kelly, president Maxtor's Enterprise Systems Group. "Het robuuste karakter van Legato's software realiseert samen met de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van het MaxAttach-platform een revolutionair pad naar continue beschikbaarheid."

Men heeft de oplossing ontworpen om 'drop-in' ontwikkeling te vereenvoudigen die systeembeheerders gecentraliseerd management levert tussen meerdere MaxAttach servers. De oplossing is geschikt om binnen 'remote' bedrijfsomgevingen ingezet te worden vanwege de gecentraliseerde administratiemogelijkheden.

"Het is de eerste keer dat voorgeconfigureerde high availability storageoplossingen worden geboden op een NAS Windows-gebaseerd platform. We zijn verheugd samen te werken met Maxtor en deze doorbraak te bereiken", zegt Charles Fonner, vice president worldwide marketing bij Legato Systems. " Door onze krachtenbundeling kunnen we een high availability oplossing leveren die functionaliteit voor ondernemingen biedt met aanzienlijk lagere kosten dan de methoden van concurrenten."

Deze overeenkomst tussen de twee organisaties verstevigt niet alleen de bestaande relatie, maar onderstreept opnieuw het marktleiderschap van Legato op het gebied van gegevens- en informatiebeveiliging. In maart 2001 kondigden Maxtor en Legato reeds de beschikbaarheid aan van een disk-to-disk oplossing voor gegevensbeschikbaarheid. Deze oplossing combineert de MaxAttach 4000 Series storage servers met Legato NetWorker voor snelle en veilige back-up en recovery. Maxtor blijft de oplossing in de markt brengen via haar netwerk van geautoriseerde resellers.

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato's Windows HA-oplossingen
Legato High Availability oplossingen for Windows maximaliseren de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van missiekritische gegevens en applicaties op Windows NT en Windows 2000 platforms. De oplossingen repliceren eveneens gegevens die opgeslagen zijn op Windows/NT 2000 verbonden disks in 'many-to-many' configuraties op lokale en 'remote' serversystemen. Hierdoor zijn missiekritische gegevens te allen tijde beschikbaar, ongeacht locatie of tijdstip. Dankzij de vernieuwingen die Legato op het gebied van high availability technologie in de Windows-markt heeft gebracht, worden de oplossingen jaar in jaar uit onderscheiden met toonaangevende awards.

Over MaxAttach NAS Storage Servers
De MaxAttach reeks omvat de NAS 4100, NAS 4300 en NAS 6000 Storage servers. Ze installeren in minder dan tien minuten zonder netwerk downtime en leveren gecentraliseerd beheer door middel van een eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface (GUI). Belangrijkste kenmerken zijn het rapporteren van de netwerkstatus, automatische waarschuwingen bij e-mail en RAID 5, 1, en 0 gegevensredundantie voor gegevensbeveiliging. Aspecten als meerdere ethernetpoorten, gigabyte ethernet, een filesysteem dat alle databasemutaties vastlegt (journaling) en geïntegreerde UPS-ondersteuning garanderen niet alleen hoge performance en systeembeschikbaarheid, maar zorgen er ook voor dat het systeem bestand is tegen storingen.

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) - een vernieuwende en toonaangevende softwareontwikkelaar - voorziet haar klanten van een naadloze aanpak voor het beveiligen, verplaatsen en beschikbaar maken van alle bedrijfskritische gegevens in een onderneming. Legato is de industriestandaard voor storage management softwareproducten. De organisatie levert haar softwareproducten en
-diensten aan meer dan 10.000 klanten en heeft ruim 65.000 licenties wereldwijd, inclusief Fortune 1000 ondernemingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Legato is wereldwijd sterk vertegenwoordigd door vestigingen in 23 landen om haar klanten optimale ondersteuning te bieden. Nadere informatie over Legato is beschikbaar op het Web: www.legato.com.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van leidende leveranciers van informatie storage oplossingen. De organisatie heeft een uitgebreide lijn van opslagproducten voor desktop computers, network storage, high performance Intel-gebaseerde servers en consumentenelektronica. Maxtor staat bekend als een marktleider die consistent kwalitatief hoogwaardige producten, service en ondersteuning aan haar klanten levert. Maxtor wordt op de New York Stock Exchange (NYSE) verhandeld onder het MXO symbool.
Redactionele informatie: Pb4301 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

Legato, The Legato logo design, Legato NetWorker, Celestra, GEMS, SmartMedia and Octopus are registered trademarks and Co-StandbyServer, Snapshotserver, eCluster, WanCluster and San Academy are trademarks or servicemarks of Legato Systems, Inc. All other brand and product names may be trademarks of their respective owners.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com

Deel: ' Samenwerking Legato en Maxtor '
Lees ook