PERSBERICHT - 16 JULI 1999

Luchtvaartmaatschappijen China
en Taiwan starten samenwerking

China Southern Airlines, één van de internationaal opererende luchtvaartmaatschappijen van de Volksrepubliek China, en China Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan, hebben in Nederland de handen ineen geslagen en introduceren scherpe gezamenlijke tarieven voor zowel de business als economy class.

Door de samenwerking ontstaan er diverse combinatiemogelijkheden van vluchten waarbij China, Thailand en Taiwan betrokken zijn. De tarieven gelden vanaf begin juli.

China Southern Airlines vliegt vanaf Amsterdam twee keer per week via Beijing naar Guangzhou, waar het hoofdkantoor van de maatschappij gevestigd is. Er wordt gevlogen met een Boeing 777.

China Airlines vliegt zes keer per week van Amsterdam via Bangkok naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Deze vlucht wordt sinds het voorjaar '99 uitgevoerd met een Boeing 747-400. Voor binnenlands en regionaal vervoer wordt door beide maatschappijen gebruik gemaakt van toestellen van Boeing, McDonnell-Douglas en Airbus.

Een toeristische of zakelijke reiziger die diverse steden in het Verre Oosten wil bezoeken, betaalt nu fl. 1949,- (economy class) voor de route Amsterdam-Beijing-Hongkong-Bangkok-Amsterdam of fl. 2099,- voor een reis die voert langs Amsterdam-Beijing-Taipei-Bangkok-Amsterdam.

Deel: ' Samenwerking luchtvaartmaatschappijen China en Taiwan '
Lees ook