Gemeente Capelle a/d IJssel


Handen ineen voor Schollevaar-Oost

Alle partijen waren het met elkaar eens dat een frisse start voor de mensen die samen de plannen voorbereiden beslist noodzakelijk was. Alle neuzen dezelfde kant uit. En hoe bereik je dat beter dan door een paar dagen de hei op te gaan?

Droom

Vorige week was het zover. Negen beleidsmannen (waaronder de wethouders Binnendijk en Oster), projectontwikkelaars en -begeleiders en drie communicatiemedewerkers zetten zich in voor optimale samenwerking, een prettige werksfeer en een solide basis voor het ontwikkelen van een wijkvisie voor Schollevaar-Oost. Ieder droeg vanuit zijn / haar eigen ervaring en het reeds beschikbare voorwerk, elementen aan voor de wijkvisie. Vervolgens stonden ze stil bij de strategie om deze visie (droom) te realiseren. Tenslotte werd de structuur onder de loep genomen en aangescherpt.

Een leuke test was het maken van een levensgroot schilderij met een abstracte impressie van Schollevaar-Oost in 2020. De spelregels: samen schilderen, tekenen, knippen en plakken op een groot vel, zonder een woord met elkaar te wisselen. Ze moesten het dus hebben van non-verbale communicatie, wat tot bijzondere situaties leidde. Het resultaat was een kleurrijk schilderij van onze droomwijk.

Werk aan de winkel

En wat vonden de plannenmakers van het resultaat? Na afloop van de presentatie rezen enkele vragen en opmerkingen over het besluitvormingsproces, de communicatie met de wijkbewoners, de krappe planning en het hoge ambitieniveau. Want het is natuurlijk leuk om een droom te hebben, maar hij moet wel realiseerbaar zijn. En, last but not least, wij kunnen niet raden of onze droom ook die van de wijkbewoners is. Werk aan de winkel dus.

Zoekwoorden:

Deel: ' Samenwerking noodzakelijk voor Schollevaar-Oost in Capelle '
Lees ook