PERSBERICHT - Intentie verklaring Silkeborg IF
Eindhoven, 16 februari 2000

PSV heeft vandaag een intentieverklaring getekend met de Deense eredivisie-club Silkeborg IF, waarbij het accent van de samenwerking ligt op het terrein van jeugd en scouting. Zoals we eerder bekend maakten komt speler Godwin Attram reeds op leenbasis uit voor de club uit Denemarken.

Silkeborg IF is opgericht in 1917, maar werd pas in het 1982 professioneel. Binnen twee jaar promoveerde de club van de vierde naar de tweede divisie. In 1987 werd Silkeborg IF kampioen van de tweede divisie en maakte hierdoor de stap naar de hoogste divisie van Denemarken, waar het tot op de dag van vandaag elke seizoen strijd voor het kampioenschap. In het seizoen 1993/94 behaalde de club haar eerste kampioenschap, in de laatste ronde van de nationale competitie. Hierdoor mocht Silkeborg IF in het seizoen 1994/1995 deelnemen aan de kwalificatieronden van de Champions League. Silkeborg IF overleefde deze kwalificatieronde niet, door een 3-1 nederlaag bij Dynamo Kiev, na een 0-0 gelijkspel in het Silkeborg stadion. Op dit moment staat Silkeborg IF op de derde plaats in de nationale competitie, onder leiding van de Duitse coach Sepp Piontek.
Het Silkeborg stadion biedt plaats aan 12.000 toeschouwers, echter bij europese wedstrijden mogen er maar 4.500 worden toegelaten in verband met de vele staanplaatsen. Het stadion is gesitueerd in het zuidelijke deel van een stad met 55.000 inwoners.
Voor meer informatie, surf naar www.sif-support.dk.

Zoekwoorden:

Deel: ' Samenwerking PSV en Deense voetbalclub Silkeborg IF '
Lees ook