Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

RIPE NCC kiest TeleCity als leverancier van
co-locatie en first line support diensten

Samenwerking TeleCity en RIPE NCC garandeert
hoge kwaliteit internet registratie diensten

Amsterdam, 6 augustus 2001 - TeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, heeft een contract afgesloten met RIPE Network Coordination Centre (RIPE NCC) voor de levering van co-locatie en first line support diensten. RIPE NCC is een van de drie Regionale Internet Registers (RIR's) in de wereld.

RIPE NCC zal netwerk apparatuur hosten in de co-locatie faciliteit in Amsterdam Zuid-Oost. "De keuze voor TeleCity als een leverancier van co-locatie en first line support diensten was voor ons geen moeilijke beslissing. De aanwezigheid van de AMS-IX switch, hetgeen cruciaal is voor RIPE NCC, het feit dat ruimschoots wordt voldaan aan onze infrastructurele eisen zoals continue beschikbaarheid, plus de aanvullende diensten die TeleCity biedt, maken TeleCity tot een ideale partner," aldus João Luis Silva Damas, CTO van RIPE NCC. De AMS-IX is met ruim 100 leden een belangrijk internetknooppunt in Europa. De fysieke aanwezigheid van deze switch in het data center is voor RIPE NCC een voordeel. De apparatuur van RIPE NCC is sinds 1 augustus 2001 operationeel.

Alexandra Schless, Country Manager Sales en Marketing van TeleCity: "Voor RIPE NCC, een belangrijke organisatie die wereldwijd allocatie & registratie diensten levert ten behoeve van het internet, is het absoluut noodzakelijk dat het haar diensten 24 uur per dag, 7 dagen per week, kan aanbieden. De keuze van deze organisatie onderstreept eens te meer de kwaliteit van onze data centers, die voldoen aan de hoogste industrie-standaarden."

RIPE NCC is een organisatie met meer dan 2.900 leden, voornamelijk bestaand uit Internet Service Providers (ISP's), telecommunicatie organisaties en grote ondernemingen. De aangeboden diensten en coördinerende activiteiten - waaronder de evenredige distributie van internethulpbronnen - ondersteunen de werking van de internetinfrastructuur. RIPE NCC bedient 87 van de in totaal 109 landen in de service regio.
Over TeleCity plc
TeleCity is één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa. In haar Internet Data Centers levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers en corporate ondernemingen wordt de meest geschikte Internetverbinding tot stand gebracht via een groot aantal verschillende telecomcarriers die in de Data Centers aanwezig zijn. TeleCity stelt hierbij veiligheid, kosteneffectiviteit en een betrouwbare fysieke omgeving centraal.

TeleCity is opgericht in 1998. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Londen en vanaf juni 2000 is het genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2000 gaf het jaar 2000 een omzet te zien van £14,1m, een stijging van 318% vergeleken met het jaar ervoor. TeleCity heeft in totaal meer dan 300 mensen in dienst.

Voor meer informatie over TeleCity: www.TeleCity.com .

Over RIPE NCC (RIPE Network Coordination Centre)
RIPE NCC is een van de drie Regionale Internet Registers (RIR's) die wereldwijd alle allocatie en registratie diensten leveren ten behoeve van het internet. RIPE NCC verzorgt verschillende activiteiten die haar leden ten goede komen. Dit zijn met name activiteiten die de leden als groep moeten organiseren, alhoewel ze op andere gebieden concurrenten kunnen zijn. Het merendeel van de leden bestaat uit Internet Service Providers (ISP's). De regio die RIPE NCC bedient omvat Europa, het Midden-Oosten, Centraal Azië en de Afrikaanse landen ten noorden van de evenaar.

De geleverde diensten zorgen voor de evenredige distributie van internethulpbronnen in de RIPE NCC regio, wat noodzakelijk is voor een stabiele en betrouwbare werking van het internet. De diensten die worden geleverd zijn onder andere toewijzing van IP-adressen, 'interdomain routing identifiers' (momenteel BGP autonome systeem nummers) en het beheren van 'reverse domain name space' (momenteel in-addr.arpa en ip6.int). RIPE NCC levert ook diensten ten behoeve van de internetgemeenschap in zijn geheel, zoals de ontwikkeling en het beheer van de RIPE Database, administratieve ondersteuning voor de RIPE gemeenschap en de ontwikkeling/ coördinatie van nieuwe projecten.

RIPE NCC ondersteunt momenteel meer dan 2800 Locale Internet Registers (LIR's). Het lidmaatschap staat open voor iedereen die van de diensten gebruik wil maken.

Voor meer informatie over RIPE NCC: www.ripe.net .

Einde

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

TeleCity BV
Mariska van Beukering
Tel: 020 564 08 72
E-mail: Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl


Deel: ' Samenwerking TeleCity en RIPE NCC '
Lees ook