Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAMENWERKING TUSSEN TRC DEVELOPMENT EN TU DELFT AEROSPACE

Vandaag op dinsdag 23 juli 2002, hebben de Technische Universiteit van Delft (faculteit Aerospace Engineering) en TRC Development b.v. op 's werelds grootste evenement op luchtvaartgebied EAA's AirVenture 2002 in Oshkosh, Amerika hun overeenkomst tot samenwerking aangekondigd. Zij gaan samenwerken aan de ontwikkeling van betaalbare Full Flight Simulators voor kleine vliegtuigen.

Tot nu toe waren er slechts Full Flight Simulators beschikbaar voor lijnvliegtuigen of militaire vliegtuigen die miljoenen euro's kosten. Dankzij deze samenwerking kan TRC Development een serie Aircraft Training Devices en Full Flight Simulators met buitengewoon realistische dynamica voor een betaalbare prijs produceren.
Voor het eerst kunnen Aircraft Training Devices en Full Flight Simulators in serie geproduceerd worden terwijl ze tevens betaalbaar zullen zijn voor kleinere bedrijven zoals vliegscholen en zelfs voor privé piloten.

"De samenwerking tussen TRC Development en de faculteit Aerospace Engineering van de Technische Universiteit van Delft stelt ons in staat om nauw samen te werken en om praktijkervaring op te doen met de nieuwe en sterk groeiende bedrijfstak.
De vooruitstrevendheid van TRC Development komt overeen met onze opvatting over de huidige mogelijkheden voor betaalbare Full Flight Simulators die gebruik maken van personal computers en onze realistische vluchtmodellen", aldus prof. dr. ir. J.A. (Bob) Mulder, voorzitter van de afdeling Control en Simulation van de faculteit Aerospace Engineering aan de Technische Universiteit van Delft.

"We zijn trots op de samenwerking tussen de TU Delft Aerospace en TRC Development en zien dit als een belangrijk en productief samenwerkingsverband dat ons in staat stelt om verder door te dringen op de algemene flight simulator markt door het aanbieden van hoog gekwalificeerde producten. De expertise van de TU Delft Aerospace op het gebied van flight simulator technologie en realistische vluchtmodellen zullen een impuls geven aan onze inspanningen om steeds realistischer flight training instrumenten en flight simulators te ontwikkelen", aldus Curt Roth, directeur en eigenaar van TRC Development.

Over TRC Development b.v.
TRC Development b.v., gevestigd op Rotterdam Airport, richt zich op het ontwerpen en produceren van realistische vlieginstrumenten, entry-level flight simulatoren en Full Flight Simulators.
TRC Development is in 1999 opgericht en wordt gefinancierd via private equity.
De eerste producten van TRC Development zijn in het tweede kwartaal van 2002 geïntroduceerd en worden nu geleverd aan piloten, vliegscholen en luchtvaartmaatschappijen in Europa, Verenigde Staten en Japan.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mijke Niks, manager public relations, via telefoonnummer 010-4390200, faxnummer 010-4390210 of via e-mail mijke.niks@therealcockpit.com. De website van TRC Development: http://www.therealcockpit.com

Over TUD
De faculteit Aerospace Engineering van de Technische Universiteit in Delft heeft als één van de beste aerospace opleidingen ter wereld internationaal aanzien verworven.
De faculteit is even voor WO II in 1940 opgericht. Tot op heden volgden meer dan 1.300 studenten de vijf-jarige opleiding waarna men de titel Master of Science op gebied van Aerospace krijgt.
De faculteit besteedt veel aandacht aan een unieke infrastructuur bestaande uit computers, software en eerste klas testvoorzieningen als subsonische, supersonische en hypersonische windtunnels, het vermaarde opgezette materiaal laboratiorium, het tweemotorig vliegtuig practicum en de geavanceerde Full Flight Simulator Simona. De opleidingen tot BSc, MSc en PhD van de TU Delft worden gekwalificeerd onder de beste in Europa en de Verenigde Staten.
In West Europa was de faculteit Aerospace Engineering één van de eerste die officiële erkenning kreeg van de Amerikaanse Raad voor Engineering en Technology. Bedrijven als Boeing, Airbus, EADS en Britisch Aerospace erkennen de topkwaliteit van de programma's en de afgestudeerden van de TU Delft.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mevr. B.M. Markus via telefoonnummer 015-2782094, faxnummer 015-2786480 of via e-mail B.M.Markus@lr.tudelft.nl. De website van de TU Delft: http://www.cs.lr.tudelft.nl/index.html

Noot aan de redactie:

Voor het volledige persbericht met een foto van dhr. Curt Roth, directeur en eigenaar van TRC Development en prof. dr. ir. J.A. (Bob) Mulder, voorzitter van de afdeling Control en Simulation van de faculteit Aerospace Engineering aan de Technische Universiteit van Delft, kunt u terecht op: http://www.therealcockpit.com/press/index.php?boxaction=press_item&press_ID= 7

Voor beeldmateriaal van The Real Cockpit kunt u terecht op: http://www.therealcockpit.com/press/index.php?boxaction=press_images

TRC Development b.v.
Postbus 12004
3004 GA ROTTERDAM AIRPORT
Tel +31 (10) 439 02 00
Fax +31 (10) 439 02 10

Deel: ' Samenwerking tussen trc development en tu delft aerospace Vandaag op.. '
Lees ook