Ingezonden persbericht


Barendrecht 02 juni 2010,

Samenwerking Typisch Transport, VERN en Transportradio.

Typisch Transport,Transportradio en VERN zijn overeengekomen om samen te gaan werken op het gebied van informatievoorziening, imago, organiseren van events en het onder de aandacht brengen van problemen of positieve zaken die van belang zijn voor de chauffeur of de kleine- en middelgrote transportondernemer. De ontbrekende schakel in het wegtransport is de stem en mening van de chauffeur of de transportondernemer in het middensegment. Deze wordt vaak niet gehoord of erkend. Grote transportbedrijven of verladers zijn vaak in het nieuws. Echter zijn er meer dan 10.000 transportbedrijven in het middensegment waar zelden of nooit aandacht voor is. Deze samenwerking gaat hierin verandering brengen, want zij zijn de slagkracht van het Nederlandse wegtransport.

VERN is een erkende brancheorganisatie in het wegtransport die de belangen behartigt van de kleine transportondernemer in Den Haag en Brussel. Bij de VERN zijn 1.300 transportbedrijven aangesloten. VERN adviseert en begeleid startende ondernemingen. Het is de organisatie voor de kleine transportondernemer, ook ten aanzien van de collectieve inkoop.

Daarnaast maakt VERN zich ook sterk voor het imago van de chauffeur zoals met de campagne 'De Belangrijkste Baan'. Tot en met het jaar 2015 zijn er 55.000 nieuwe chauffeurs nodig. Dit vraagt om samenwerking om de huidige chauffeurs te behouden en nieuwe chauffeurs aan te trekken.

Typisch Transport is het snelst groeiende vakblad voor de chauffeur en transportondernemer in het lage- en middensegment. Het heeft in een zeer korte tijd een oplage van 24.000 exemplaren per maand bereikt en men verwacht voor het einde van het jaar de grens van 30.000 te passeren.

Typisch Transport maakt zich sterk, om vanuit het gezichtspunt van de chauffeur, de transportondernemer, fabrikant en toeleverancier het nieuws te verwoorden.

Typisch Transport is ook de initiator van 'Truckers4Kids', een uniek onderdeel van het Nelson Mandela Kinderfonds.

Tevens ondersteunen zij 'De Belangrijkste Baan' om het imago van de chauffeur te verbeteren.

Transportradio is opgericht door Bob van Beeten, met als doelstelling om 24 uur per dag via internet en op de middengolf, nieuws over het wegtransport, binnenvaart en spoor te brengen.

Het station brengt elk uur actuele Europese verkeersinformatie, weer, nieuws, transportnieuws en muziek.

Speerpunt van Transportradio is imagoverbetering van de gehele transportsector.

'De Belangrijkste Baan' vinden zij een prima initiatief en ondersteunen dit van harte.

Transportradio is uniek want er is geen enkele zender die 24 uur per dag nieuws brengt over de transportsector. Transportradio is ook te beluisteren op de middengolf AM 1395 kHz, van maandag t/m vrijdag van 5.00 tot 7.00 uur.

Deel: ' Samenwerking Typisch Transport, VERN en Transportradio '


Lees ook