Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

grensoverschrijdend samenwerkingsverband groepeert 17 historische steden
Brugge, 14/10/1999
De provincie West-Vlaanderen heeft samen met de Agence dUrbanisme et de Développement de la Région Dunkerquoise en de Kent County Council een InterrregII-project uitgewerkt met de naam : Netwerk van kleine, versterkte en historische steden. Dit project kadert in het provinciaal beleid van grensoverschrijdende samenwerking.

In het kader van dit project Netwerk van kleine, versterkte en historische steden werd een brochure gemaakt. Dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband groepeert 17 historische steden uit drie verschillende regios: het Engelse Kent, het Franse Nord-Pas-de-Calais en de Provincie West-Vlaanderen.

Door de eeuwen heen ondergingen deze regios opeenvolgende golven van vernieling en wederopbouw. Veel grote vestingbouwkundigen zijn er actief geweest en hebben er een keur aan vestingwerken nagelaten. Dit rijke en gevarieerde historische erfgoed, waarvan de oudste sporen teruggaan tot het begin van onze jaartelling, biedt heel wat mogelijkheden op vlak van cultuurtoerisme. De praktische brochure Wandelen in versterkte steden, wil met 17 goed gedocumenteerde wandelingen dit vaak stiefmoederlijk behandelde erfgoed op een aantrekkelijke manier ontsluiten.

Zoekwoorden:

Deel: ' Samenwerking West-Vlaanderen groepeert historische steden '
Lees ook