Gemeente Asten01-07-2002
Ontwikkelingen centrumplan Asten
Samenwerkingscontract ondertekend, Rabo Vastgoed heeft zich teruggetrokken

Eind februari 2002 is bekend geworden dat het centrumplan, omgeving EDAH in de gemeente Asten ontwikkeld zou gaan worden door een ontwikkelingscombinatie bestaande uit Rabo vastgoed BV, RIALTO vastgoedontwikkeling BV, en Wijnen Projecten Someren BV. De gemeente Asten heef afgelopen periode frequent overleg gevoerd met deze ontwikkelingscombinatie over een tussen de partijen te sluiten samenwerkingsovereenkomst.

Samenstelling projectgroep
Daarnaast hebben de drie partijen binnen de ontwikkelingsmaatschappij onderling gesproken over hun rol en taakverdeling binnen die combinatie.
Dit onderling overleg heeft er recent toe geleid dat de drie partners in goed overleg gezamenlijk besloten hebben dat Rabo Vastgoedontwikkeling niet langer meer deel zal uitmaken van de combinatie.
In ansluiting daarop is besloten dat Wijnen Projecten Someren BV onder garantie van de moedermaatschappij Wijnen Groep Someren BV als contractpartner van de gemeent Asten zal dienen en in samenwerking met Rialto Vastgoedontwikkeling bv het centrumplan, omgeving Edah zal ontwikkelen.

Samenwerkingsovereenkomst
Dit zal oder dezelfde condities geschieden als eerder met de gemeente ASten besproken. Het betreffende samenwerkingscontract is afgelopen woensdag 26 juni 2002 door Wijnrn en de emeente ondertekend. De overeenkomst behelst de ontwikkeling van 85 woningen en winkelruimten. Beide partijen streven ernaar zo spoedig mogelijk met de bouw te starten.

Deel: ' Samenwerkingscontract centrumplan Asten getekend '
Lees ook