Gemeente Roermond

Roermond, 2 oktober 2001

Delegatie samenwerkingsverband IJzeren Rijn in gesprek met minister Netelenbos

Donderdag 4 oktober a.s. brengt een delegatie van het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn een bezoek aan het ministerie van Verkeer & Waterstaat in Den Haag. Op verzoek van minister Netelenbos bespreken zij met haar de plannen rondom de reactivering van de IJzeren Rijn, de goederenspoorlijn die de haven van Antwerpen moet verbinden met het Duitse Ruhrgebied en die deels over Limburgs grondgebied loopt. Namens de delegatie zal burgemeester Kaiser van Roermond als voorzitter van het Gewest Midden-Limburg het woord voeren. Het gesprek staat gepland van 11.15 tot 12.45 uur.

Naar aanleiding van geluiden in de media, dat de minister zou willen kiezen voor het historische tracé, heeft het Samenwerkingsverband vandaag een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. De minister zou namelijk van plan zijn op 15 oktober a.s. een memorandum van overeenstemming te ondertekenen met haar Duitse en Belgische ambtgenoten. In de brief wordt nadrukkelijk gevraagd deze ondertekening uit te stellen totdat alle van toepassing zijnde procedures zijn afgewikkeld en de Tweede Kamer een standpunt heeft ingenomen, want, zo luidt de brief, het parlement wordt door de actie van de minister in feite buiten spel gezet. Het Samenwerkingsverband vindt dit onzorgvuldig en ongepast.

Het samenwerkingsverband IJzeren Rijn bestaat uit: Gemeente Roerdalen, Gemeente Weert, Gemeente Roermond, Staatsbosbeheer, Stichting Milieufederatie Limburg, Kamer van Koophandel Noord- en Midden-Limburg, Provincie Limburg en het Gewest Midden-Limburg.

Deel: ' Samenwerkingsverband IJzeren Rijn in gesprek met Netelenbos '
Lees ook