SAMFORCE digitaliseert met CYP de bedrijfsanalyse

Het eerste online Business Measurement System in Nederland

VEENENDAAL, 20081215 -- SAMFORCE, een bureau voor bedrijfsconsultancy, introduceert CYP, "Check Your Process", het eerste volwaardige online Business Measurement System in Nederland. CYP werkt met online vragenlijsten, een schat aan database gegevens en jonge net afgestudeerde high potentials in de commercile economie die erop getraind zijn vragen en antwoorden snel te vertalen in heldere rapporten en concrete verbeterpunten. Met CYP kan nu elk willekeurig bedrijf of organisatie inzicht krijgen in knelpunten en verbetermogelijkheden. Voor een fractie van de traditionele consultancy-kosten.

CYP is ontwikkeld door MtD Solutions in Veenendaal samen met studenten van de opleiding Commercile Economie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) die gedurende enkele jaren de standaard vragensets hebben helpen testen. De vragen betreffen cruciale onderwerpen als de tevredenheid van klanten en medewerkers, de effectiviteit van de leadgeneratie en de klantgerichtheid, en het resultaat van de verkoopinspanningen. Inmiddels zijn er 25 bedrijven in zeven verschillende branches die naar eigen zeggen tot volle tevredenheid met de methode zijn doorgelicht. Meerdere studenten hebben CYP als online diagnose tool gebruikt bij hun afstudeerprojecten. Dat betrof met name bedrijven die aangesloten zijn bij het netwerk van kenniswerkers en ondernemers van de hogeschool, het HAN Smart Business Center.

In 2007 besloot directeur Martin ten Donkelaar van MtD Solutions de beste studenten uit verschillende academische opleidingen als 'CYP ambassadeurs' bij elkaar te brengen in SAMFORCE. Daar werken zij samen met de ervaren business coaches van MtD Solutions. De jonge ondernemers van SAMFORCE werken volgens de laatste inzichten en slagen erin, dankzij CYP, een bedrijf binnen n week doeltreffend te analyseren op effectiviteit en efficiency. Het resultaat is een compleet analyse rapport dat niet alleen de knelpunten duidelijk aangeeft maar ook concrete verbeterpunten noemt waarmee extra winst behaald kan worden. Bovendien vormt de CYP database een benchmark waarmee de prestaties van een bedrijf vergeleken kunnen worden met die van de concurrenten.

"Deze jonge mensen zijn onze veelbelovende 'high potentials', ze zijn flexibel maar ook vasthoudend en ze hebben bewezen zeer professioneel om te gaan met de klanten en de personeelsleden die de vragenlijsten moeten invullen", aldus ten Donkelaar. "Door de combinatie van jonge mensen en een standaard business measurement system slaagt SAMFORCE erin de kosten laag te houden. CYP is als meetinstrument niet alleen sneller, maar ook bewezen goedkoper. Meten is weten, die waarheid kan nu voor elk bedrijf ook werkelijkheid worden."

http://www.samforce.nl


Deel: ' SAMFORCE digitaliseert met CYP de bedrijfsanalyse '
Lees ook