Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Plezier en gemak staan voorop bij high-tech E760

Samsung introduceert GSM met revolutionaire bewegingstechnologie

Delft, 22 september 2005 - Samsung Electronics introduceert dit najaar een high-tech mobiele telefoon die automatisch reageert op bewegingen. Met de innovatieve Motion Recognition-technologie activeert de mobiele beller met een simpele handbeweging muziek, games of de camera. Plezier en gemak staan dan ook voorop bij de lichtgewicht Samsung E760. De stijlvol vormgegeven mobiele telefoon is uitgerust met een ingebouwde MP3-speler, zodat de gebruiker uren kan luisteren naar de lekkerste muziek. Dat kan zelfs draadloos via Bluetooth. Met de 1,3 megapixel camera en digitale camcorder kun je altijd en overal elk moment haarscherp vastleggen op foto f video.

De Samsung E760 is een mobiele telefoon die ontworpen is vanuit een bijzondere filosofie. Het resultaat is een licht en elegant vormgegeven apparaat dat strakke lijnen en ronde vormen verrassend combineert. Met de Motion Recognition User Interface activeert de gebruiker de diverse toepassingen razendsnel. De ingebouwde bewegingstechnologie herkent automatisch de handbewegingen van de gebruiker, zodat de gebruiker muziek, games of de camera kan activeren, zonder meerdere toetsen in te hoeven drukken. Met n snelle handbeweging selecteer je de gewenste toepassing.

De gebruiker activeert bijvoorbeeld de MP3-speler, wanneer hij de speciale bewegingsknop aan de buitenkant van de mobiele telefoon indrukt en zijn hand vlug van rechts naar links beweegt. De muziek begint automatisch te spelen. Door nogmaals op het toestel met zijn hand naar links te bewegen, start de gebruiker het volgende nummer. Met deze eenvoudige bewegingen kun je ook snel vooruit- en terugspoelen, nummers selecteren of de muziek in de pauzestand zetten. Bij het afspelen van de muziek 'beweegt' het scherm. De letters die staan afgebeeld op het ronde LCD-schermpje aan de buitenzijde veranderen automatisch in een helderoranje kleur. De E760 heeft een geheugen van ruim 96 MB, een USB interface en Bluetooth, zodat de nieuwste hits in een handomdraai op de telefoon kunnen worden opgeslagen. De ingebouwde speakers op het toestel bevinden zich aan de achterkant.

De lichtgewicht mobiele telefoon weegt slechts 88 gram en is met een afmeting van 88x44x22,5 mm zeer compact. Verder ligt dit ergonomisch ontworpen toestel goed in de hand en beschikt het over grote toetsen.

De Samsung E760 wordt geleverd in de kleur metalic silver en is in Nederland leverbaar vanaf eind september. De Bluetooth headset is afzonderlijk verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs van de mobiele telefoon bedraagt 399,- inclusief B.T.W.

Belangrijkste technische gegevens:

Samsung E760

Band

GPRS, Tri-band (900/1800/1900 Mhz)

Afmetingen

88x44x22,5 mm

Gewicht

88,4 gram

Display binnenzijde


1,76-inch TFT-display met 262.144 kleuren (176x220 pixels)

Display buitenzijde

OLED-display met 65.536 kleuren (96x96 pixels)

Camera


1,3 megapixel camera

Digitale camcorder

MPEG4

Geheugen

96,48 MB

Muziekspeler

MP3, AAC, AAC+

Agendafuncties

vCard, vCalender, E-mail clint

Messaging

MMS, Video Messaging

Java/WAP 2.0

wordt ondersteund

Connectivity

Bluetooth, USB, SyncML DS

Geluid

64-polyfone ringtones

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.

Deel: ' Samsung introduceert GSM met revolutionaire bewegingstechnologie '


Lees ook