Ingezonden persbericht


N620 met polyfonisch geluid en T100 met kleurendisplay best verkochte toestellen

Samsung rukt in Nederland op naar derde plaats met mobiele telefoons

Rijswijk, 1 augustus 2002 - Samsung heeft in juni jl. met een marktaandeel van 9 procent de derde plaats bereikt op de Nederlandse markt voor mobiele telefoons. Dit betekent een groei van 4 procent, vergeleken met de maand daarvoor. Nokia en Siemens gaan Samsung nog voor, met marktaandelen van respectievelijk 51 en 12 procent. Sony Ericsson volgt op de vierde plaats (8 procent). Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau GfK uit Amstelveen. De best verkochte toestellen van Samsung waren in juni de zilverkleurige N620 met polyfonisch geluid en de inklapbare dual-display T100 met kleurenscherm en eveneens polyfonisch geluid.

De Nederlandse marktpositie van Samsung voor mobiele telefoons vertoont de afgelopen jaren een onverminderd stijgende lijn. Onderliggend hieraan is de uitbouw van een evenwichtige productenportfolio met zorgvuldig afgestemde GSM-modellen voor onder andere de zakelijke markt en voor specifieke consumentengroepen, zoals stijlbewuste consumenten, jongeren en vrouwen.
Samsung wil nog dit jaar in Nederland duurzaam de derde plaats op de markt voor mobiele telefoons innemen. Daarvoor zal gedurende het derde en vierde kwartaal van 2002 een inspirende reeks nieuwe GSM-telefoons op de markt komen. Als eerste daarvan introduceert Samsung volgende maand al een GPRS-toestel, de S100. Deze inklapbare dual-display mobiele telefoon beschikt ook over een kleurendisplay (65.000 kleuren) en polyfonisch geluid en heeft voorts gentegreerde JAVA-software voor het makkelijk werken met internet en Office-applicaties.

Wereldwijd neemt Samsung na Nokia en Motorola al de derde plaats in op de markt voor mobiele telefoons (cijfers Dataquest). De Koreaanse consumentenelektronicafabrikant is ook de grootste producent van mobiele CDMA-handsets ter wereld (technologiestandaard voor mobiele telefonie in onder andere Verenigde Staten en Azi).

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl

Deel: ' Samsung rukt in Nederland op naar derde plaats met mobiele telefoons '
Lees ook