SAP biedt Product Lifecycle Management via mySAP.com

Productinformatie uitwisselen met partners binnen de gehele toeleveringsketen

's Hertogenbosch, 23 februari 2000 - SAP AG, vooraanstaand leverancier van inter-enterprise softwareoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van SAP Product Lifecycle Management (SAP PLM), een geïntegreerde bedrijfsapplicatie binnen mySAP.com voor het beheren van de volledige levenscyclus van een product binnen de toeleveringsketen. Product Lifecycle Management met mySAP.com voorziet in snelle, betrouwbare onderlinge samenwerking voor het ontwerpen, produceren en onderhouden van producten, zowel binnen de eigen organisatie als met externe handelspartners. Ondernemingen profiteren doordat zij meer en betere controle hebben over de gehele levenscyclus van een product, hetgeen leidt tot het sneller op de markt brengen van producten en een betere afstemming van de producten op de behoeften van de klant.

"Binnen onze snel veranderende productieomgeving is het essentieel dat onze medewerkers in staat zijn om wijzigingen in het productontwerp of de bestelling van de klant snel door te kunnen voeren door het gehele productieproces. Ook moet dit soort informatie snel door de gehele organisatie worden gecommuniceerd," zegt Sune Lindgren, PDM project manager bij Volvo Aero Corp. "We menen dat de nauwe integratie en de op het web gebaseerde omgeving voor samenwerking die SAP biedt via Product Lifecycle Management met mySAP.com, ons bedrijf kan helpen om flexibeler te worden en sneller te reageren op de eisen van individuele klanten."

SAP PLM wordt geleverd via de mySAP.com Workplace, een gepersonifieerde desktop-portal die werknemers voorziet van 'single-screen' toegang tot alle functies die zij nodig hebben voor hun dagelijkse taken. Deze oplossing maakt alle product-, proces- en project-gerelateerde gegevens toegankelijk voor gebruikers, via een web-interface die kan worden aangepast aan meer dan twintig verschillende functies, waaronder productontwikkelaar, projectmanager, supply chain manager en knowledge engineer.

Samenwerking via het web met Product Lifecycle Management In vele industrieën vertegenwoordigen de componenten die worden betrokken bij ontwikkelpartners en onderaannemers ruim 70 procent van de totale productkosten. Deze trend, in combinatie met de toename in het aantal veranderingen in de ontwikkel- en productiefase om te voorzien in de behoeften van klanten, heeft ertoe geleid dat de traditionele processen voor het beheer van de ontwikkeling en fabricage van een product, niet langer voldoen. SAP PLM biedt een nieuw model voor het beheren en communiceren van productinformatie over de gehele toeleveringsketen, via uitgebreide functionaliteit voor programmabeheer, life-cycle datamanagement, wijzigings- en configuratiebeheer, en samenwerking gedurende de hele levenscyclus.

De naadloze vertaling van wijzingen in de productspecificaties naar uitvoerende processen zoals fabricage, resulteert in hogere klanttevredenheid en meer flexibiliteit in het reageren op marktveranderingen. Daarnaast stelt de op het web gebaseerde samenwerkingstechnologie via mySAP.com organisaties in staat om de tijd die nodig is voor communicatieprocessen te reduceren, alsmede de productiviteit te verhogen.

Voortbouwen op bestaande SAP-expertise
SAP PLM is een geïntegreerd onderdeel van mySAP.com dat gebruikmaakt van de mogelijkheden van de SAP product Data Management (SAP PDM) -applicatie, die wordt gebruikt door ruim 450 klanten over de hele wereld. Ook de functionaliteit van de SAP Project System (SAP PS) -applicatie, die in gebruik is bij meer dan duizend klanten, wordt door SAP PLM benut. SAP PLM maakt tevens gebruik van de processen, de mogelijkheden en de informatie van SAP R/3, SAP Business Information Warehouse, SAP Knowledge Warehouse en de Supply Chain Management and Customer Relationship Management oplossingen die beschikbaar zijn via mySAP.com. SAP PLM voorziet tevens in interfaces naar CAD- of PDM-systemen van derden, voor heterogene omgevingen. Tot de ondernemingen die reeds gebruikmaken van SAP-oplossingen om de productlevenscyclus te beheren, behoren ABB High Voltage Technologies, ASCOM Autelca, Beiersdorf, LURGI, RED BULL SAUBER PETRONAS, Siemens Medical Engineering, Storage Technology, Volvo Aero en Schindler, fabrikant van liften en roltrappen.

"Om een vooraanstaande positie te bereiken in de wereldwijde markt van vandaag, moeten ondernemingen op effectieve wijze in real-time met werknemers, klanten en business partners kunnen samenwerken aan alle aspecten van een product," zegt Claus E. Heinrich, lid van de Executive Board van SAP. "Product Lifecycle Management met mySAP.com maakt e-business samenwerking mogelijk tussen een onderneming en zijn partners, via directe, inter-enterprise, op functies gebaseerde toegang tot relevante gegevens en bedrijfsprocessen, via Internet."

Beschikbaarheid
SAP PLM is beschikbaar via een flexibel, functie-gebaseerd licentiemodel, in combinatie met mySAP.com Edition 1 Update December 1999. Geïnteresseerden kunnen mySAP.com-oplossingen online testen via het Internet Demonstration and Evaluation System (IDES-Online). IDES-Online is te vinden op: http://ides.sap.com.
Over SAP
SAP, wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsbrede zakelijke software, gebruikt de kracht van haar branche-georiënteerde oplossingen voor de realisatie van mySAP.com.
MySAP.com is een open interactieve zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang via Internet gebruik kunnen maken van SAP-oplossingen. Hierdoor zijn hun medewerkers, klanten en partners optimaal toegerust om met een gepersonaliseerde toepassing te profiteren van de opkomende Internet-economie. Met mySAP.com kunnen organisaties het Internet gebruiken om efficiënter en sneller te werken door een optimaal beheer van de Supply Chain, onderhoud van strategische partnerships, een kortere introductieperiode voor nieuwe producten en diensten, het delen van digitale informatie en het verhogen van de productiviteit en de aandeelhouderswaarde.

SAP is genoteerd aan diverse beurzen, inclusief die van Frankfurt en New York, onder het symbool SAP.
Meer informatie over SAP is te vinden op http://www.sap.com/. Dit bericht en andere persberichten zijn te vinden op:
http://www.sap.com/netherlands/pers/.

Deel: ' SAP biedt Product Lifecycle Management via mySAP.com '
Lees ook