Ingezonden persbericht


SAP en De Lage Landen bieden het MKB financiering tegen 0% rente

SAP Business One en mySAP All-in-One Partners bieden in Nederland de unieke leaseconstructie 100:0 Financing aan. Een combinatie van hardware, business software en diensten.

s-Hertogenbosch, 16 april 2004 Vandaag ondertekenen SAP Nederland en De Lage Landen een overeenkomst voor het gezamenlijk aanbieden van een financieringsconstructie aan het MKB tegen 0% rente. De constructie 100:0 Financing heeft betrekking op de aanschaf van SAP Business One of mySAP All-in-One in combinatie met hardware en diensten. Het gaat om een leaseconstructie met een looptijd van 36 maanden die tot eind 2004 wordt aangeboden via de SAP Business One en mySAP All-in-One Partners. Het investeringsbedrag moet minimaal 5.000 euro bedragen en deelnemende bedrijven moeten meer dan drie jaar succesvol in de markt opereren.

Ondernemers in het MKB hoeven met dit aanbod de aanschaf en implementatie van SAP oplossingen en de benodigde hardware niet meer voor te financieren. Ondernemers betalen 36 maanden lang een vast maandbedrag waarbij 0% rente wordt berekend. Er zijn dus geen extra financieringskosten en er wordt geen eigen kapitaal vastgezet. De spreiding van de investeringskosten heeft bovendien een positief effect op de cash flow. Daarnaast biedt de leaseconstructie maximale flexibiliteit aan ondernemers. Zelfs tijdens de looptijd van het contract kunnen systemen geheel of gedeeltelijk worden vervangen of uitgebreid. Zo kan direct worden gereageerd op veranderende technische eisen.

De 100:0 Financing -constructie is onderdeel van het SAP Finance Program, een Europese overeenkomst tussen SAP en De Lage Landen die onder andere inhoudt dat De Lage Landen Preferred Partner is van SAP op het gebied van financiële diensten.

André van Dam, Country Sales Leader Benelux bij De Lage Landen Technology Finance: "Voor het Nederlandse MKB is 100:0 Financing een uniek aanbod. We realiseren ons dat het MKB zoekt naar totaaloplossingen, ook als het gaat om de financiering van hun IT. Daarom bieden De Lage Landen en SAP Nederland samen met hardware partners en de SAP Business Partners voor SAP Business One en mySAP All-in-One als eerste een financieringsconstructie tegen 0% rente voor een combinatie van zowel software, hardware als dienstverlening, zoals advisering en installatie."

René Zwezerijn, Director Small & Medium Business binnen SAP Nederland: "De Lage Landen is een zeer solide partner die zowel in Nederland als binnen Europa opereert. Met 100:0 Financing haken we aan bij de behoeftes van ondernemers binnen het MKB. We bieden niet alleen een totale IT-oplossing die zowel software als hardware omvat. Ook de financiering is met dit aanbod goed geregeld. En dat zorgt er voor dat je als ondernemer tijd overhoudt voor andere zaken."

Over De Lage Landen
De Lage Landen International B.V., onderdeel van de Rabobank Groep, is een internationale aanbieder van hoogwaardige activa financieringsproducten met haar hoofdkantoor in Eindhoven. De Lage Landen specialiseert zich internationaal in activafinanciering en Vendor Finance, en concentreert zich op de bedrijfstakken: Food & Agriculture, Healthcare, Office Equipment, Information Technology, Telecommunications, Materials Handling & Construction Equipment en Financial Institutions. In Nederland richt De Lage Landen zich op equipmentlease, ICT-lease, vendorlease, autolease, bedrijfswagenlease en consumer finance. De Lage Landen heeft kantoren en samenwerkingsverbanden in 22 landen en 2600 medewerkers. De twee belangrijkste internationale ratingbureaus Moody s en Standard & Poor s beoordelen de Rabobank als de meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld. Meer informatie is te vinden op: www.delagelanden.com.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 21.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 69.700. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.

Deel: ' SAP en De Lage Landen bieden het MKB financiering tegen 0% rente '
Lees ook