SAP en Dun & Bradstreet sluiten strategische alliantie

'D&B for SAP® R/3®' integreert bedrijfsinformatie van D&B met SAP R/3-oplossing

Rotterdam, 8 februari 1999 - SAP, toonaangevend leverancier van bedrijfsapplicaties, en Dun & Bradstreet (D&B), 's werelds grootste leverancier van bedrijfsinformatie, kondigen een strategische alliantie aan om zakelijke on-line informatie op te nemen in geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Het gezamenlijke aanbod, 'D&B for SAP® R/3®', integreert naadloos de SAP R/3-oplossingen met D&B bedrijfsinformatie voor verbeterde beslissingsondersteuning. Het is een apart product dat wordt toegevoegd aan het bestaande R/3-systeem. Dit is de eerste keer dat een ERP- en dataleverancier een geïntegreerde oplossing bieden.

'D&B for SAP R/3' versterkt het gebruiksgemak en verhoogt de kwaliteit en de effectiviteit van de besluitvorming, wat de efficiency vergroot en de kosten verlaagt. Bijvoorbeeld door het goed in kaart brengen van holdings en gelieerde bedrijven, krijgt de organisatie een duidelijk overzicht van de handelspartners.

Met behulp van 'D&B for SAP R/3' kunnen gebruikers onderlinge verbanden tussen bedrijven binnen een consortium en risicogegevens van D&B toevoegen aan hun R/3 klant- en leveranciersinformatie, waardoor zij hun risicomanagement significant kunnen verbeteren. Kredietbeslissingen kunnen sneller worden genomen, effectiever en tegen lagere kosten, hetgeen resulteert in een directe verhoging van het rendement op investeringen.

Klanten kunnen de D&B informatie binnen R/3 gebruiken om leveranciersbestanden te stroomlijnen en te consolideren, hun inkoopvermogen binnen de organisatie te versterken en de inkoopkosten te verlagen. SAP-gebruikers kunnen dubieuze debiteuren in een vroeg stadium identificeren, wat helpt om hun liquiditeitspositie te versterken en de betalingstermijn te verkorten.

Vele van de R/3-klanten gebruiken, naast de ERP-oplossing, de informatiediensten van D&B, waaronder krediet-, inkoop- en marketinginformatie, al via een apart abonnement. Tot deze diensten behoort tevens 'data rationalisatie'. Dit wordt toegepast om inconsistente gegevens, zoals verschillende schrijfwijzen van bedrijfsdata, op diverse interne systemen met elkaar in overeenstemming te brengen.

D&B for SAP R/3
'D&B for SAP R/3' bestaat uit twee componenten, een klantoplossing (debiteuren) en een leverancieroplossing (crediteuren), die op applicatieniveau naadloos integreren met de R/3 'master data' en de D&B database. De database van D&B is de grootste wereldwijde database in zijn soort. In deze database, met informatie van ruim 50 miljoen beursgenoteerde en particuliere ondernemingen in meer dan 200 landen, vinden meer dan
950.000 updates per dag plaats. De geïntegreerde oplossing geeft klanten binnen enkele seconden eenvoudig on-line toegang tot de D&B database via een pull-down menu in R/3.

"SAP helpt klanten de waarde van hun SAP-oplossing verder te verhogen en de kwaliteit van informatie te verbeteren, ongeacht de branche en de organisatieomvang. We bieden onze klanten nu de beste oplossing om onze geïntegreerde bedrijfssoftware verder uit te breiden met bedrijfsgegevens van handelspartners," aldus Henning Kagermann, Co-Chairman, Member of the Executive Board en CEO van SAP. "D&B for SAP R/3 versterkt het gebruiksgemak en verhoogt de kwaliteit en de effectiviteit van de besluitvorming, wat de efficiency vergroot en de kosten verlaagt."

"De alliantie vergroot de mogelijkheden van standaard softwarepakketten, door bedrijfsinformatie rechtstreeks te integreren met de belangrijkste bedrijfsprocessen. Dat zorgt voor een nog hoger rendement op de investeringen in SAP. De combinatie van SAP en D&B-informatie stelt organisaties in staat om snel en alert te reageren op veranderende marktomstandigheden en concurrentievoordeel te behalen," zegt Volney Taylor Chairman en CEO van The Dun & Bradstreet Corporation.

D&B Data Rationalisatie
D&B biedt SAP gebruikers tevens een data rationalisatieservice voor het consolideren, corrigeren en elimineren van incorrecte klant- en leverancierrecords, die afkomstig zijn uit een veelheid van bronnen en verschillende formaten kunnen hebben. De data rationalisatieservice van D&B kan het gereedmaken van de data tijdens een ERP-implementatie versnellen, of de kwaliteit van de master records na de implementatie verbeteren zodat de gebruiker over de meest betrouwbare klant- en leverancier-masterbestanden beschikt binnen de
SAP-oplossingen. Voor deze strategie verstrekt D&B het D&B D-U-N-S ® Number, een internationaal erkende bedrijfsindicator, als de facto standaard binnen enterprise resource planning (ERP), klantrelatiebeheer en andere beslissingsondersteunende systemen. "Ondernemingen investeren miljarden dollars in ERP-systemen om transacties te verwerken. Het wordt tijd om het rendement op deze investeringen te verhogen door gebruik te maken van oplossingen zoals D&B en SAP die nu leveren. Deze oplossingen omvatten krachtige tools voor beslissingsondersteuning en toegang tot actuele bedrijfsinformatie," aldus Clare Gillan, Vice President Applications Research van IDC.

Beschikbaarheid
Versie 1.1 van 'D&B for SAP R/3', die vanaf heden beschikbaar is in de VS, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk, ondersteunt SAP R/3 versie 3.1. en
4.0. In de loop van dit jaar komt versie 1.2 uit, die SAP R/3 versie 4.5 ondersteunt en medio dit jaar beschikbaar is in andere landen. "Vanuit de Nederlandse markt is veel interesse voor de geïntegreerde oplossing" aldus Job de Graaf, Industry Consultant van SAP in Nederland. "Dit is gebleken uit gesprekken die we hebben gehad met klanten die momenteel van beide oplossingen gebruik maken."

Opname conference call
Dun & Bradstreet Amerika houdt een nationale conference call op maandag 8 februari van 17.00 uur tot omstreeks 18.00 uur Nederlandse tijd. Hierop kunnen alleen Amerikaanse journalisten inbellen. Wel is dit gesprek na afloop door u nog 48 uur op band te beluisteren. Daarvoor kunt u vanaf vanavond 18.00 uur het volgende telefoonnummer bellen:

(00-1) 320-365-3844
Toegangscode: 431986

Extra factsheets over 'D&B for SAP R/3' zijn op te vragen via Dun & Bradstreet Nederland.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfsbrede zakelijke software. De software en diensten van SAP maken van een organisatie een geïntegreerd geheel dat alle bedrijfsonderdelen bestrijkt, van de financiële administratie en de personeelsafdeling tot de productie, verkoop en distributie. Deze integratie maakt het voor bedrijven mogelijk hun ketens te optimaliseren, de banden met hun klanten te versterken en betere beleidsbeslissingen te nemen om zo een voorsprong te nemen op de concurrentie. Het in 1972 opgerichte SAP is gevestigd in het Duitse Walldorf. De onderneming biedt werk aan meer dan 18.000 mensen verspreid over kantoren in meer dan 50 landen. Hoog in het vaandel staan service en ondersteuning voor de in totaal ruim 17.000 geïnstalleerde R/3-systemen.

Uit recent onderzoek van de Gartner Group blijkt tevens dat SAP op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen, zoals SAP R/3, een voorsprong heeft op andere leveranciers. SAP is de enige ontwikkelaar van ERP-systemen die door Gartner wordt voorzien van het predikaat 'leidend en vooruitziend'.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet (D&B), onderdeel van de Dun & Bradstreet Corporation, is 's werelds grootste aanbieder van zakelijke krediet-, marketing- en handelsinformatie, alsmede verlener van incassodiensten. Zusterbedrijf binnen Dun & Bradstreet Corporation is Moody's Investors Service, het marktleidende 'debt rating' bureau en uitgever van financiële informatie voor investeerders. Dun & Bradstreet Corporation heeft haar hoofdkantoor in Murray Hill, New Jersey, en telt 13.000 medewerkers in 39 landen. Het bedrijf behaalde in 1997 een omzet van 1,8 miljard dollar. In de Benelux heeft Dun & Bradstreet vestigingen in Brussel, Rotterdam en Almelo

Deel: ' SAP en Dun & Bradstreet sluiten strategische alliantie '
Lees ook