SAP lanceert Accelerated SAP (ASAP) voor middelgrote bedrijven

's Hertogenbosch, 17 juni 1999 - Voor middelgrote bedrijven is het vanaf nu mogelijk in 4 maanden een compleet SAP-systeem in gebruik te nemen. SAP en haar System Resellers leggen deze termijn vast in een memorandum dat samen met de klant wordt opgesteld. In dit memorandum worden afspraken gemaakt over inzet van de software, betrokkenheid van het management, kennisoverdracht en beheer. Om deze garantie waar te maken is Accelerated SAP (ASAP) voor het MKB ontwikkeld, een aangepaste versie van de invoeringsmethodiek van SAP.

"Wij constateren dat er in het middensegment nog steeds sprake is van onzekerheid over de millenniumbestendigheid van de aanwezige systemen en software," aldus Jeroen Pesch, manager middensegment bij SAP. "Daarnaast blijken vele bedrijven nog geen plannen gemaakt te hebben voor de ondersteuning van de euro in hun organisatie. Deze twee onvermijdelijke zaken brengen de keuze voor een ERP-systeem dat millenniumbestendig is en ingericht is voor de euro, vaak snel dichterbij. In vele gevallen durft men de stap naar een compleet, geïntegreerd systeem echter niet te nemen omdat het niet als realistisch wordt gezien om binnen beperkte tijd, met weinig mensen en met beperkt budget zo'n project te realiseren. Vaak wordt daarom voor een deeloplossing."

SAP heeft gemerkt dat een kleine of ontbrekende IT-afdeling belemmerend werkt in de keuze voor alternatieven. Jeroen Pesch: "Wij durven met onze partners uit ervaring en door de inzet van ASAP voor het middenbedrijf, als eerste softwareleverancier garanties af te geven voor het realiseren van een implementatie in 4 maanden. Ook bieden wij samen met onze partners een oplossing voor het beheer en onderhoud van hard- en software."

Uit ervaring blijkt dat bij de meeste ERP-projecten in dit segment de flessenhals wordt gevormd doordat het draagvlak bij het management ontbreekt. Daarnaast is de projectorganisatie vaak niet optimaal geregeld. Tevens is er onvoldoende capaciteit voor goed systeembeheer en technische ondersteuning en is de kennisoverdracht minimaal. De nu gelanceerde aanpak geeft middelgrote bedrijven de gelegenheid nog ruim voor de jaarwisseling compleet nieuwe software, hardware en een netwerk in te zetten. ASAP voor het middenbedrijf is een aangepaste, compacte versie van ASAP, de bewezen invoeringsmethodiek van SAP. ASAP is een set gereedschappen en methodes waarmee bedrijven in 6 tot 9 maanden succesvol SAP-software kunnen invoeren. Naast deze standaard aanpak zijn er ondertussen ook branchegerichte versies beschikbaar.

Door regelmatig geplande reviews wordt vroegtijdig gesignaleerd waar zich knelpunten in het project bevinden. In de door SAP-specialisten uitgevoerde checks wordt de voortgang van het project bewaakt. De bevindingen worden gepresenteerd aan het management. Hierdoor is SAP betrokken bij ieder project. Dit bevordert de efficiëntie en effectiviteit doordat gedegen kennis van de ASAP methodiek en ervaring op het gebied van een optimale inrichting van de software een snelle invoering mogelijk maakt. Om de continuïteit op langere termijn te waarborgen wordt in deze aanpak het technische en operationele beheer van hard- en software bij een derde partij neergelegd.

Accelerated SAP voor middelgrote bedrijven maakt deel uit van een serie producten en diensten die de afgelopen tijd op de markt zijn gebracht om de snelheid en kwaliteit van SAP-implementaties te verhogen en de toegankelijkheid van het systeem te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is Ready to Run, waarbij servers, desktops, netwerk, printers, een geïnstalleerd en technisch ingericht R/3-systeem en een database compleet worden uitgeleverd. Daarnaast zijn voor een groot aantal branches standaard templates ontwikkeld. Om een persoonlijke en eenvoudig te leren toegang tot de SAP software te creëren heeft SAP vorig jaar EnjoySAP aangekondigd. In het derde kwartaal van dit jaar komt EnjoySAP op de markt. Hiermee zet SAP de standaard voor eenvoudige en duidelijke gebruikersinterfaces.

"Wij brengen een complete oplossing, zoals klanten van ons gewend zijn, maar dan tegen lagere kosten en risico en in gegarandeerd minder tijd," aldus Henny Hurkens, Marketing en Alliance Director. "Uitgangspunt bij deze aanpak is standaard SAP-software, waarmee we gebruikers een onbeperkt groeipad kunnen bieden. Door de snelle invoering, de uitbesteding van het beheer en een Ready to Run installatie bieden we een korte terugverdientijd en een hoge acceptatiegraad bij de gebruikers, vooral als het systeem gebaseerd wordt op het gebruikersvriendelijke EnjoySAP. Onze aanpak is uniek. Ik daag hierbij alle leveranciers uit om ook met garanties te komen om middelgrote bedrijven zo snel te laten profiteren van de voordelen van geïntegreerde informatieverwerking en van de mogelijkheden om de nieuwste technologieën binnen het bedrijf te gaan toepassen."

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfsbrede zakelijke software. De software en diensten van SAP maken van een organisatie een geïntegreerd geheel dat alle bedrijfsonderdelen bestrijkt, van de financiële administratie en de personeelsafdeling tot de productie, verkoop en distributie. Deze integratie maakt het voor bedrijven mogelijk hun ketens te optimaliseren, de banden met hun klanten te versterken en betere beleidsbeslissingen te nemen om zo een voorsprong te nemen op de concurrentie. Het in 1972 opgerichte SAP is gevestigd in het Duitse Walldorf.
Maar liefst 57% van de 20.000 SAP-installaties staat bij bedrijven met minder dan 500 medewerkers. Bij bedrijven met minder dan 200 medewerkers is dit 37%. Meer informatie over SAP kunt u vinden via Internet: www.sap.com

Deel: ' SAP lanceert Accelerated SAP voor middelgrote bedrijven '
Lees ook