Sara Lee Corp. maakt verkoop bekend van hun meeste Noord-Amerikaanse foodservice koffiebedrijven aan The J.M. Smucker Company

Transactie leidt ook tot strategische innovatiesamenwerkingsverband tussen de twee bedrijven

DOWNERS GROVE, Illinois (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111025 --

Sara Lee Corp. (NYSE: SLE) heeft vandaag de verkoop bekendgemaakt van de meeste van hun Noord-Amerikaanse foodservice koffiebedrijven aan The J.M. Smucker Company voor $350 miljoen. De transactie zal naar verwachting begin 2012 worden afgesloten. De twee bedrijven zullen ook een langetermijn samenwerkingsverband aangaan op het gebied van vloeibare-koffie-innovatie.

“In de afgelopen jaren was onze Noord-Amerikaanse koffieactiviteit op foodservice gebaseerd en grotendeels merkloos, wat een uitdaging is op een uiterst concurrerende markt,” aldus Jan Bennink, executive chairman of the board, Sara Lee Corp. “Onze beslissing om een groot deel van deze activiteit te verkopen aan Smucker is een voorbeeld van de hernieuwde focus van Sara Lee Coffee and Tea's op duurzame, winstgevende groei en maakt deel uit van ons mandaat om het sterkst mogelijk pure-play bedrijf te realiseren.”

Bennink voegde hieraan toe “Smucker, dat eigenaar is van het vooraanstaande Amerikaanse koffiemerk Folgers®, en Sara Lee hebben ook een licentieovereenkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van technologieën voor vloeibare koffie om de langetermijngroei te sturen. We kijken uit naar de samenwerking met Smucker en naar de veelbelovende toekomst van ons nieuwe pure-play koffie- en theebedrijf.”

Als gevolg van de licentie- en ondersteuningsovereenkomst zal Sara Lee een tien jaar durende inkomensstroom ontvangen van in totaal ongeveer $50 miljoen, plus groeigerelateerde royalty's, die zullen helpen bij de financiering van hun onderzoek en ontwikkeling en andere ondersteuningsuitgaven.

“Deze transactie betekent een verdere versterking van onze positie als vooraanstaand Noord-Amerikaans koffiebedrijf” aldus Richard Smucker, chief executive officer van The J.M. Smucker Company. “De toevoeging van vloeibaar koffieconcentraat aan de Smucker portefeuille staat op één lijn met onze wens om te concurreren op het gebied van alle soorten koffie door toevoeging van single-serve, instant en ready-to-drink platformen aan onze roast en ground. Het innovatiesamenwerkingsverband maakt het ons bovendien mogelijk om samen te werken aan nieuwe technologieën in de categorie vloeibare koffie voor de foodservicemarkt.”

De Noord-Amerikaanse foodservice drankenbedrijven hebben momenteel ongeveer 690 medewerkers. In het belastingjaar 2011 genereerden de foodservice drankenbedrijven een netto-verkoopcijfer van ongeveer $530 miljoen, waarvan ongeveer $285 miljoen verband hield met de aan The J.M. Smucker Company verkochte activa. Na de uitvoering van de overeenkomst zullen ongeveer 450 mensen overstappen naar The J.M. Smucker Company.

Het bedrijf maakte ook bekend dat met ingang van 31 maart 2012 in Noord-Amerika met de Senseo-koffie zal worden gestopt, met uitzondering van selecte onlinekanalen. Sara Lee is van plan de resterende activa van de Noord-Amerikaanse koffiebedrijven te verkopen of te sluiten en verwacht vóór eind 2011 een update van het proces te kunnen geven.

Over Sara Lee Corporation

Iedere dag pleziert Sara Lee (NYSE: SLE) miljoenen consumenten en klanten wereldwijd. Het bedrijf heeft een van de meest geliefde en vooraanstaande portefeuilles ter wereld, met hun innovatieve en betrouwbare voedingsmiddelen- en drankenmerken, waaronder Ball Park, Douwe Egberts, Hillshire Farm, Jimmy Dean, Sara Lee en Senseo. Gezamenlijk genereren onze merken bijna $9 miljard aan netto-jaaromzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten. Sara Lee heeft ongeveer 20.000 werknemers in dienst bij de vestigingen wereldwijd. In januari 2011 maakte Sara Lee Corp. bekend dat zij het bedrijf zal opsplitsen in twee pure-play beursgenoteerde ondernemingen. Eén bedrijf zal zijn gefocust rond de huidige International Coffee and Tea activiteiten, terwijl het andere bedrijf zal zijn gericht op de Noord-Amerikaanse Retail Meats en de Noord-Amerikaanse foodserviceactiviteiten. Bezoek voor meer informatie over dit nieuwsbericht en over de Sara Lee merken www.saralee.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sara Lee Corporation
Media:
Mike Cummins, +1 630-598-8412
Analisten:

Melissa Napier, +1 630-598-8739

Ticker_symbol NYSE:SLE
ISIN US8031111037

Deel: ' Sara Lee verkoopt koffiebedrijven aan The J.M. Smucker Company '
Lees ook