Satcon lanceert voor de sector toonaangevende prestatiebeheermogelijkheden voor inverters met EDGE Adaptive Control Architecture (ACA)

Baanbrekende mogelijkheden bieden geavanceerde functionaliteit voor het beheer van zonne-energiecentrales die ruimschoots voldoet aan de voorschriften van het Duitse Bundesverband der Energie und Wasserwirtschaft (BDEW)

BOSTON--(BUSINESS WIRE)-- 20111117 --

Satcon Technology Corporation® (NASDAQ CM: SATC), een toonaangevende producent van industriële energieomzettingssystemen voor de duurzame-energiemarkt, heeft vandaag EDGETM Adaptive Control Architecture (ACA)TM geïntroduceerd. Het systeem is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar voor Satcon-invertersystemen. EDGE ACA is ontwikkeld en geïmplementeerd in veel van de meest geavanceerde nutscentrales voor zonne-energie ter wereld en bevat functionaliteit voor onmiddellijke spanningsstabilisatie, frequentieregeling, ondersteuning van dynamische elektriciteitsnetten, en waarborgt de continue werking van de fotovoltaïsche installatie in het geval van dynamische aardestoringen. Hierdoor voldoet het systeem aan de prestatierichtlijnen van het Duitse Bundesverband der Energie und Wasserwirtschaft (netaansluitingsnorm BDEW 2008).

“Met de functionaliteit voor het regelen van het vermogen die nu zijn opgenomen in EDGE ACA voldoen onze invertersystemen aan de BDEW-normen, de meest volledige reeks vereisten voor netstabiliteit en -ondersteuning,” aldus Dr. Leo Casey, Chief Technology Officer van Satcon Technology Corporation. “Deze mogelijkheden zijn de afgelopen vier jaar ontwikkeld en toegepast in diverse projecten, waaronder ons werk met het Amerikaanse Department of Energy (DOE), met name in het kader van de Solar Energy Grid Integration Systems (SEGIS)-projecten, en met het National Renewable Energy Laboratory (NREL) in het kader van door het DOE gefinancierde projecten waarbij Satcon-systemen erin slaagden de uitdagingen die zijn verbonden aan het integreren van grote zonne-energiecentrales in het net te overwinnen.”

Als intelligent controlecentrum voor Satcon-systemen zorgt EDGE ACA voor verbetering in de algehele betrouwbaarheid en opbrengst van de energiecentrale door extra krachtige systeembewaking, diagnostiek en functionaliteit voor bediening op afstand. De verbeterde functionaliteit helpt nutsbedrijven en commerciële klanten bij het voorkomen van ontwrichtende storingen in de fotovoltaïsche centrale en stelt hen in staat eventuele problemen die zich toch voordoen snel te herkennen en op te lossen. Een hogere communicatiesnelheid, de toevoeging van Controller Area Network (CAN), communicatie via glasvezelkabel en Ethernet-hardware maken geavanceerde besturing van meerdere inverters mogelijk. Hierdoor wordt de onderlinge verbinding van het elektriciteitsnetwerk vereenvoudigd en wordt het mogelijk fotovoltaïsche energieopwekking op grotere schaal te gebruiken. De uitgebreide aanpassingsmogelijkheden van het systeem, gekoppeld aan het vermogen eenvoudig aanvullende randapparaten voor communicatie toe te voegen, functionaliteit voor programmeren op afstand en compatibiliteit met alle belangrijke communicatieopties, zorgen voor een grotere flexibiliteit van het systeem, waardoor de projectkosten aanmerkelijk lager uitvallen.

“Met EDGE ACA leveren de systemen van Satcon nu de in de sector meest uitgebreide Smart Grid-besturing voor eigenaars en exploitanten van fotovoltaïsche-energiecentrales, inclusief Low Voltage Ride Through (LVRT) en anti-islanding, besturing van gemiddelde reactieve vermogensoutput, zowel op afstand als op locatie, en optimalisatie van het aanvoerspanningsprofiel bij reactieve energielevering door het nutsbedrijf,” vervolgt Casey. “Door te zorgen voor een hoger niveau van zichtbaarheid van en controle over de zonne-energiecentrale, maakt EDGE ACA het voor energiebedrijven mogelijk de stabiliteit van het elektriciteitsnet te verhogen door zonne-energiebronnen toe te voegen aan het netwerk.”

Over Satcon

Satcon Technology Corporation® is de toonaangevende leverancier van nutssystemen voor energieomzetting voor de duurzame-energiemarkt, waardoor de meest geavanceerde, betrouwbare en beproefde schone alternatieve-energiebronnen van de sector binnen handbereik komen. Al 26 jaar lang ontwerpt en levert Satcon® generatie na generatie efficiënte energiesystemen voor fotovoltaïsche zonne-energie, stationaire energiecellen en energieopslagsystemen. Meer informatie over Satcon vindt u op www.Satcon.com.

Wettelijke bescherming

Uitspraken in dit persbericht die geen historische feiten zijn of die een vooruitziende strekking hebben zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”) waaraan risico’s en onzekerheden zijn verbonden. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn te herkennen aan het gebruik van woorden en uitdrukkingen als "zal", "is van plan" ,"gelooft", "verwacht" en vergelijkbare uitdrukkingen. Beleggers kunnen zich beter niet baseren op uitspraken met betrekking tot de toekomst aangezien hieraan diverse risico’s, onzekerheden en andere factoren zijn verbonden die ervoor zouden kunnen zorgen dat de uiteindelijke resultaten wezenlijk afwijken van de verwachtingen van het bedrijf. Meer informatie over risicofactoren is te vinden in de documenten die het bedrijf van tijd tot tijd indient bij de SEC, waaronder het jaarrapport op Formulier 10-K en andere periodieke rapporten die bij de SEC worden ingediend. De uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht weerspiegelen slechts de situatie op de datum van dit persbericht. Gebeurtenissen en omstandigheden die zich na deze datum voordoen, kunnen deze uitspraken onvolledig of achterhaald maken. Het bedrijf wijst uitdrukkelijk elke verplichting tot het actualiseren van de informatie in dit persbericht van de hand.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Satcon Technology Corporation
Michael Levi, +1 949-201-5955

michael.levi@satcon.com

Ticker_symbol NASDAQ:SATC

Deel: ' Satcon lanceert EDGE Adaptive Control Architecture (ACA) '
Lees ook