Satellietinstallateurs geven provider CanalDigitaal een gele kaart


Vakhandel laat zich niet buitenspel zetten

Doorn, 20090813 -- Ruim 1000 Nederlandse satellietinstallateurs hebben vandaag provider CanalDigitaal op ludieke wijze kenbaar gemaakt het niet eens te zijn met het gevoerde beleid. Deze week ontving de Nederlandse provider van digitale televisie via de satelliet 1500 gele kaarten. Met de start van het voetbalseizoen een passende actie om CanalDigitaal duidelijk te maken dat de vakhandel zich niet buitenspel laat zetten.

CanalDigitaal implementeerde tijdens de zomervakantie het nieuwe coderingssysteem SECA-3 waardoor enkele tienduizenden satellietontvangers geen beeld meer gaven, waaronder ook de door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvangers. De zoveelste verandering waarmee uiteindelijk satellietinstallateurs worden opgezadeld met extra onbetaald werk. "De telefoon staat hier roodgloeiend", aldus Cor Jagtenberg van SMH Digitaal uit Doorn. "Allemaal mensen waarvan de smartkaart niet meer werkt." Nadat een medewerker van SMH Digitaal samen met de klant het stappenplan heeft doornomen heeft de klant uiteindelijk weer beeld, maar het kost een satellietinstallateur gemiddeld 10 minuten per gesprek. Volgens Rolf Edens van het Friese Arob antennebouw is het geen incident. "Dan zou ik er nog mee kunnen leven, maar het doorvoeren van wijzigingen door CanalDigitaal is eerder regel dan uitzondering."

Auke van Muiswinkel van Heijnen uit Heerle bekijkt de gehele ontwikkeling van Digitale televisie via de satelliet met argusogen. De laatste wijziging werd net voor de kerstvakantie doorgevoerd, nu weer tijdens de zomervakantie. "Momenten waarop de bezetting bij de CanalDigitaal helpdesk ook minimaal is." Veel consumenten zijn het beu en stappen over naar Digitenne, "ze weten dat Digitenne veel minder televisiekanalen biedt in een veel slechtere kwaliteit, maar consumenten snappen niets meer van al die CanalDigitaal wijzigingen, Digitenne is dan letterlijk en figuurlijk een simpelere alternatief. Dat is spijtig want digitale televisie via de satelliet heeft zoveel meer te bieden."

Cor Jagtenberg, Auke van Muiswinkel en Rolf Edens spreken namens de Nederlandse satellietinstallateurs, "en die zijn het zat!" Eerdere gesprekken leverde volgens de satellietinstallateurs te weinig begrip op van de provider CanalDigitaal. Het egostische beleid van CanalDigitaal frustreert de satellietinstallateurs enorm, "vandaar nu een ludieke media actie om duidelijk te maken dat het zo echt niet langer kan, we laten ons niet door het beleid van CanalDigitaal buitenspel zetten."


Deel: ' Satellietinstallateurs geven provider CanalDigitaal een gele kaart '
Lees ook