VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Saturday Night Fever trekt meer bezoekers dan musical Chicago

SATURDAY NIGHT FEVER TREKT MEER BEZOEKERS DAN MUSICAL CHICAGO

Na 601 voorstellingen valt vanavond om 20.00 uur definitief het doek voor de musical Saturday Night Fever. De soulbroeken, puntkragen en blokhakken en de aanstekelijke Beegeehits hadden het Utrechtse Beatrix Theater vanaf de première op 24 juni 2001 in hun greep: in totaal 765.000 bezoekers zagen deze zeer succesvolle discodansmusical. Dit is 114.000 bezoekers meer dan de musical Chicago, die met 574 voorstellingen ruim 650.000 bezoekers trok. Saturday Night Fever was na Chicago de tweede open-eind musical in het Utrechtse Beatrix Theater. Mamma Mia!, de musical met 22 van de grootste hits van ABBA die op 28 september 2003 in première gaat, wordt de derde in de rij.

Van Saturday Night Fever zijn 56 extra voorstellingen gespeeld. Dit werd besloten als gevolg van de grote publieke belangstelling toen bekend werd dat Saturday Night Fever ging stoppen. Ondanks een aantal castwissels in de bijna twee jaar dat deze musical te zien was, speelden hoofdrolspelers Joost de Jong (Tony Manero) en Chantal Janzen (Stephanie Mangano) hun rollen gedurende de gehele speelperiode. Joost de Jong zal aansluitend aan Saturday Night Fever in de nieuwe musical 3 Musketiers gaan spelen, waar hij de vaste vervanger wordt van hoofdrolspeler Bastiaan Ragas in de rol van d'Artagnan.

De derde open-eind musical Mamma Mia! - van Benny Andersson en Björn Ulvaeus - die straks in het Beatrix Theater te zien zal zijn, combineert op subtiele wijze de 22 grootste ABBA-hits met het levendige en komische liefdesverhaal over de alleenstaande Donna (Simone Kleinsma) en haar dochter. Voordat Mamma Mia! in première gaat, zal het Beatrix Theater van 4 tot en met 30 maart helemaal in het teken staan van Mayumana, een spectaculaire show vol percussie, dans, ritme, energie en humor, om vanaf 24 april plaats te maken voor de tropische sferen van de musical Copacabana met Danny de Munk en Cystine Carreon in de hoofdrol.

Kaarten voor Mayumana, 3 Musketiers en Copacabana zijn verkrijgbaar via
De Reserveerlijn. De kaartverkoop van Mamma Mia! zal vanaf medio mei dit jaar van start gaan.
Kaarten en informatie via De Reserveerlijn: 0900 - 300 5000 (45 cent per minuut). Meer informatie tevens via www.musicals.nl


---

----

Deel: ' Saturday Night Fever trekt meer bezoekers dan musical Chicago '
Lees ook