Jos Verstappen Info Page

Live is more! Trust Jos

Sauber zoekt coureur

(18 september 2001) Peter Sauber lijkt de ultieme winnaar nu zijn pupil Raikkonen volgend jaar voor McLaren gaat rijden. Dat er intensief onderhandeld werd zal iedereen duidelijk zijn. Opvallend was dat Ron Dennis en Norbert Haug zich niet aan de onderhandelingstafel bevonden maar dat deze deal tussen Mercedes directeur Jürgen Hübbert en Peter Sauber gedaan werd. Hübbert is namelijk een goede vriend van Peter Sauber.

Toch blijkt dat Raikkonen zelf ook ver moest gaan. Zelfs zo ver dat hij dreigde volgend jaar niet met een Sauber aan de start te komen. Voor een geschat bedrag van $15 miljoen deed de Zwitserse teambaas ertoe besluiten de jonge Fin te laten gaan.

Uiteraard is zo'n bedrag bijzonder welkom want Sauber moet nog altijd $25 miljoen per jaar aan Ferrari betalen voor het leasen van een Modena achterkant. Overigens blijkt dat Sauber voorlopig Ferrari trouw zal blijven want Mercedes deed geen aanbod voor F1 motoren aan de Zwitsers. In elk geval wordt moed beloond; Sauber heeft het toch maar aangedurfd om de onervaren Raikkonen onder contract te nemen.

Wie de vervanger van Raikkonen gaat worden is onduidelijk. Naar zeggen heeft Frentzen al contact met Sauber gehad maar het lijkt niet aannemelijk omdat de Duitser eind 1996 niet bepaald op vriendelijke wijze afscheid nam van het team. Wellicht dat Marcel Fässler, de Zwitserse DTM coureur en Mercedes protégee, een aannemelijke optie is.

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Deel: ' Sauber zoekt coureur voor opvolging Raikkonen '
Lees ook