Saxo Bank kondigt bespoediging ontwikkeling van trading systemen aan


AMSTERDAM, 20091109 -- Saxo Bank heeft 40% aandelen in Initto verworven, een IT service leverancier met vestigingen in India en Ukraine, om de ontwikkeling van trading systemen te bespoedigen.

Saxo Bank, de online specialist in trading en investeren, heeft aangekondigd voor 40% aandeelhouder van Initto te worden, een Deense software en IT service provider. Initto heeft ongeveer 200 werknemers die voornamelijk in India en Oekrane gestationeerd zijn. De acquisitie van Initto zal zorgen voor een versnelling in de ontwikkeling van de trading systemen.

Om de uiteenlopende behoeften en wensen van investeerders en handelaars te bevredigen, heeft Saxo Bank vier gespecialiseerde en gentegreerde trading platforms ontwikkeld; PC software SaxoTrader, de internetapplicatie SaxowebTrader, de compacte SaxoMiniTrader en de mobiele telefoonapplicatie SaxoMobileTrader.

Mikael Munck, CEO van Initto, geeft toelichting: "Initto levert een uiteenlopend programma van speciaal ontwikkelde IT-diensten en software oplossingen voor klanten. Wij zijn erg succesvol in het aanbieden en integreren van onze diensten in de organisatie van onze klanten. We bieden toegang tot een uiteenlopend scala van internationale specialisten die de focus volledig leggen op het leveren van hoge kwaliteit oplossingen voor onze klanten, zodat onze klant zich volledig kan richten op haar voornaamste competenties. Deze tijdsbesparing kan worden ingedeeld voor innovaties en het creren van meerwaarde. Dit is het geheim van ons succes en we zijn er zeker van dat Saxo Bank hier ook van zal profiteren."

Sinds de oprichting in 2003 heeft Initto een groei gerealiseerd van 50% per jaar. Naar verwachting zal met de steun van Saxo Bank als een sterke financile partner de serviceverlening vergroot worden. Het hoofdkantoor van Initto is gevestigd is Ballerup vlakbij Kopenhagen. Daarnaast heeft Initto een kantoor gevestigd in Oslo. Initto zal de ontwikkeling van software en de serviceverlening naar haar huidige klanten continueren.

Een gezamenlijke verklaring van Kim Fournais en Lars Seier Christensen, respectievelijk co-CEO en co-oprichters van Saxo Bank: "We zijn uitermate content met ons aandeel in Initto, welke zeer veel synergie met Saxo Bank heeft en perfect in ons bedrijfsprofiel past. De acquisitie is in lijn met onze ambitie om volledig ontwikkelde ondernemingen te verwerven en het gebruiken van de expertise voor de ontwikkeling en versterking van de producten en diensten die Saxo Bank exploiteert. In de komende jaren gaan we met Initto de toegevoegde waarde voor onze klanten vergroten. Initto's huidige en toekomstige klantenkring gaan ook profiteren van onze toezegging, als klant en aandeelhouder. We willen een eerste klas service leverancier blijven en we geloven dat Initto ons kan assisteren in het bereiken van dit doel."

Over Initto
Initto is opgericht in 2003 door vijf Deense ondernemers, Initto is een IT service provider van een breed scala aan IT services op maat, product engineering oplossingen en het geven van advies aan klanten wereldwijd. Door nauwe samenwerkingsverbanden met klanten via haar dedicated sourcing model, heeft Initto de focus op het leveren van hoge kwaliteit software en services voor klanten. Initto werkt met bedrijven van ieder format, en het service aanbod strekt zich uit tot meerdere industrien en technologie domeinen.

Over Saxo Bank
Saxo Bank is een online trading en investering specialist met diensten als beleggen in forex, beleggen in CFD, aandelen, beleggen in futures, opties en andere financile diensten en het verzorgen van portfolio management via SaxoWebTraden en SaxoTrader. De SaxoTrader is direct beschikbaar via de Saxo Bank of n van de wereldwijde partners. 'White label' is een belangrijk onderdeel voor Saxo Bank en omvat maatwerk branding van de bank, haar online trading platform voor andere financile instellingen en effectenmakelaars.

Saxo Bank


Deel: ' Saxo Bank kondigt bespoediging ontwikkeling van trading systemen aan '
Lees ook