Scala Business Solutions

Persbericht

Scala presenteert `s werelds eerste specifiek voor samenwerking ontwikkelde ERP-platform

Scala Business Solutions staat op het punt bedrijfsprocessen fundamenteel te veranderen met echte online-samenwerking

English press release

Amsterdam, 22 mei 2002: Scala Business Solutions maakt de commerciële introductie bekend van het enige, specifiek voor samenwerking ontworpen ERP-systeem dat momenteel verkrijgbaar is. Twee-en-een-half jaar geleden begon het bedrijf te werken aan het volledig opnieuw ontwerpen van haar ERP software en bouwde het een nieuw, specifiek voor on-line samenwerking bestemd platform. Scala heeft nu alle daarvoor vereiste functionaliteit verenigd in één standaard softwaresysteem. Daarmee kan een bedrijf optimaal samenwerken met zijn dochterondernemingen, klanten, partners en toeleveranciers.

"Dit markeert de evolutie van onze standaard productrange tot een platform voor de toekomst - iScala", aldus Mike Burdett, Chief Executive Officer van Scala. "Wij hebben een nieuw platform gebouwd om het enige specifieke systeem op de markt te kunnen brengen dat automatisering van processen tussen verschillende bedrijven mogelijk maakt als onderdeel van een standaardpakket. Andere aanbieders plakken simpelweg wat zij samenwerkingsfunctionaliteit noemen aan hun oude producten, en dat is niets meer dan een basale e-business functie onder een nieuwe naam. Scala heeft de concurrentie afgetroefd met een kosteneffectief ERP platform voor samenwerking dat klaar is voor wereldwijde toepassing, dankzij onze visionaire ideeën over productontwikkeling van twee-en-een-half jaar geleden. Wat wij te bieden hebben, gaat de complexiteit en snelheid van wereldwijd zakendoen positief en ook duurzaam veranderen."

Burdett voegt eraan toe dat Scala's succesvolle standaard ERP product verkocht en ondersteund zal blijven worden. "Onze klanten die van plan zijn over te gaan van Scala 5.1 naar iScala 2.1 kunnen gebruik maken van een upgrade en conversie pakket, waardoor de overgang betrekkelijk eenvoudig zal zijn."

Marktbehoeften

Het iScala ERP-pakket voor samenwerking is meer dan een product; het is een manier van werken. Burdett merkt op dat deze nieuwe manier van werken een belangrijke rol speelt in de huidige trend naar consolidatie. "Er verandert momenteel van alles in de markt, wat wij als welkome ontwikkelingen beschouwen", zegt hij. "Met dit nieuwe product en onze unieke marktpositie - ondersteund door onze klanten - verkeert Scala in een sterke positie om klanten met succes te leveren wat ze nodig hebben om het zakendoen te vereenvoudigen." De kosten van de coördinatie van het zakendoen zullen drastisch lager worden met de invoering van echte samenwerking - iets wat Scala heeft gerealiseerd met de introductie van iScala 2.1. Bedrijven in de hele aanvoerketen hebben zicht op aangesloten andere bedrijven, waarmee een eind gemaakt wordt aan overbodige fabrieksruimte en halfvolle bestelbusjes. iScala is ontwikkeld om echte samenwerking mogelijk te maken - niet om een enkel bedrijf beter te laten werken, maar om een hele keten van bedrijven beter te laten samenwerken, niet als onderdeel van een enkel monolithisch project, maar in eenvoudige en overzichtelijke stappen.

Een warm onthaal voor iScala

Zoals met alle eerder ontwikkelde producten heeft Scala samengewerkt met klanten als beta test sites om iScala te perfectioneren. Kirsi Lopperi is de Business Systems Manager te Partek Cargotec, een wereldleider in vrachtverplaatsingsmaterieel voor de transportsector en het bedrijfsleven. Zij heeft leiding gegeven aan een van de meest recente projecten van iScala. "Scala was de enige aanbieder wiens software ons in staat stelde om met andere bedrijven en met onze eigen dochterondernemingen online samen te werken. Wij zullen bijvoorbeeld beslist gaan profiteren van de mogelijkheid om onze verkopers met de productie in verbinding te brengen. De fabrieken krijgen op die wijze meteen te weten wat er verkocht wordt en kunnen hun productieschema daarop aanpassen. Dat scheelt productietijd in de fabrieken, die ook meteen weten welke voorraden ze moeten bestellen op basis van wat er verkocht wordt. Zo kunnen ze op basis van het just-in-time leverantieprincipe gaan werken."

Deskundigen uit het bedrijfsleven stellen dat de behoefte aan samenwerkingstechnologie de architectuur van traditionele ERP systemen overbodig maakt. Bedrijven werken samen zodra ze een order per fax of telefoon plaatsen, maar vervolgens moeten die gegevens met de hand in ten minste één ander systeem worden ingevoerd om orderbevestigingen en facturen op te stellen, die vervolgens per fax worden geretourneerd. Shamik Sinha, de CEO van Scala Africa, Scala's partner in het zuidelijk deel van Afrika, zegt dat die behoefte in zijn markt al zichtbaar wordt. "Scala's platform voor werkelijke samenwerking maakt de volledige automatisering mogelijk van de routinehandelingen die zoveel tijd binnen de aanvoerketen opslokken. Het personeel kan zich daardoor wijden aan zinvoller werk, zoals het verbeteren van de zorg voor de klant, terwijl het bedrijf de productiecyclus kan opvoeren en de levertijden kan bekorten. Het potentieel in onze markt voor oplossingen als iScala is enorm, en we stellen ons dan ook veel voor van onze toekomstige gezamenlijke businessprojecten."

Het product

iScala 2.1 wordt geleverd als twee producten, de iScala Business Server en de iScala Enterprise Server. De iScala Business Server is een instapproduct voor middelgrote bedrijven die een volledige ERP-functionaliteit behoeven voor het automatiseren van bedrijfsprocessen binnen applicaties en klant- of leveranciersystemen. De iScala Enterprise Server biedt schaalflexibiliteit en bedrijfscentralisatie voor grotere bedrijven. Daarnaast is iScala Developer een ontwikkelingsomgeving die intern en extern IT-personeel in staat stelt om het basisproduct iScala te wijzigen als bedrijfsspecifieke functionaliteit vereist is. De nieuwe architectuur houdt ook in dat iScala klaar is voor webdiensten en via elk elektronisch middel toegankelijk is.

"Veel andere aanbieders claimen dat zij een ERP-systeem leveren dat aansluiting biedt op andere applicaties, en zelfs kan functioneren als web server", zegt Sergey Shvedov, Senior Vice President voor Research & Development van Scala. "Om dit te doen voegen zij eenvoudigweg internettechnologie toe aan hun traditionele ERP software. Deze benadering kent talloze beperkingen en kan niet eindeloos worden volgehouden. Je moet je software helemaal opnieuw ontwerpen en schrijven om tegemoet te komen aan de eisen die de `connected' wereld stelt, en dat is precies wat we gedaan hebben met iScala 2.1."

In de afgelopen twee-en-een-half jaar heeft Scala nauw samengewerkt met de `early adapters' onder haar klanten om een ERP-systeem voor samenwerking te creëren dat een standaardisatie van bedrijfsprocessen tussen alle bedrijven in een aanvoerketen tot stand brengt, een fundament biedt voor portalen van ondernemingen, en gemakkelijk te integreren is met andere software zoals SAP. "We zijn ook onze kernfilosofie trouw gebleven dat we een werkelijk mondiaal product maken - een product met een uitstekende functionaliteit voor het zakendoen in meer dan 140 landen, dat 24 talen standaard ondersteunt vanaf de commerciële introductie, plus tal van internationale en lokale boekhoudkundige praktijken die over de hele wereld worden toegepast", aldus Shvedov. "iScala is het platform voor een toekomst van samenwerking waarin dochterondernemingen, divisies, toeleveranciers, klanten en partners op elk punt in een naadloze matrix kunnen inhaken."

# # #

Deel: ' Scala presenteert ERP-platform voor samenwerking '
Lees ook