Scaleo chip betreedt de markt voor halfgeleiders voor autoaandrijving

SOPHIA ANTIPOLIS, Frankrijk--(BUSINESS WIRE)-- 20110708 --

Scaleo chip, het toonaangevende fabless halfgeleiderbedrijf in auto-elektronica voor carrosseriecontrole en aandrijfinformatie, heeft vandaag haar toetreding tot de markt voor halfgeleiders voor autoaandrijving aangekondigd.

De constante groei van in gebruik zijnde voertuigen roept steeds meer belangrijke vragen op met betrekking tot het milieu, de gezondheid en de slinkende energiebronnen. Op wereldschaal is het wegtransport goed voor 16% van de totale CO2-uitstoot en 50% van het wereldwijde olieverbruik. Om duurzaam te blijven heeft onze maatschappij dringend nieuwe mobiliteitsoplossingen nodig om de negatieve gevolgen voor het klimaat, de gezondheid en de economie zoveel mogelijk te beperken.
Overheden zijn daarom bezig met het maken van sterke beleidsrichtlijnen, zowel thuis als internationaal, om de vervuilende uitstoot en het energieverbruik te verminderen door het afdwingen van nieuwe normen/regelgeving en het stimuleren van hun industrieën.

De sociale verantwoordelijkheid van autofabrikanten is het leveren van schone en energiezuinige voertuigen. Onder de verschillende autotechnologieën vertegenwoordigt het domein met betrekking tot de aandrijving (d.w.z. bestaande uit de motor en de transmissie) het belangrijkste gebied voor potentiële verbeteringen. Na tientallen jaren van langzame evolutie wordt de aandrijfindustrie voor auto's tegenwoordig geconfronteerd met grote systeemvernieuwingen, met een snelheid nooit eerder meegemaakt. Tegen 2020 zal het gemiddelde brandstofverbruik van de 90 miljoen per jaar geproduceerde voertuigen moeten worden verminderd met meer dan 30%. Binnen dezelfde tijd zal de hoeveelheid auto-elektronica zijn verdubbeld.

SCALEO chip maakt nu deel uit van deze wereldwijde inspanning voor een groenere en veiligere mobiliteitstoekomst met de aankondiging van vandaag dat het de markt voor halfgeleiders voor de autoaandrijving betreden heeft en geavanceerde technologieën gaat aanbieden die drie uitdagingen aanpakken: energie-efficiëntie van de motor, elektronicasystemen die de complexiteit verhogen en de toenemende netwerken in voertuigen. Deze technologieën bevinden zich in het hart van het "OLEA"-project en leveren de baanbrekende auto-aandrijving MCU (MicroController Unit). OLEA is ontwikkeld binnen het NextSTEP-programma ('Next Solution for Thermal and Electrified Powertrain') dat actief ondersteund wordt door OSEO, een Franse openbare instelling die innovatieve projecten financiert aangeleverd door KMO's. OLEA biedt oplossingen voor voertuigen met geavanceerde interne verbrandingsmotoren (internal combustion engine vehicles, ICEV), hybride elektrische voertuigen (HEV) en elektrische voertuigen (EV).

“Voor het eerst in de geschiedenis van ons bedrijf bevinden we ons in de voorhoede op het gebied van technologieën die niet alleen slim, praktisch en kostenbesparend zijn, maar die vooral bijdragen aan de wereldwijde inspanning voor een schonere planeet en duurzame ontwikkeling,” aldus Bruno Paucard, President en CEO van Scaleo chip.
Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar krachtige, flexibele, draagbare en betrouwbare elektronische architecturen voor de aandrijving, beschikt OLEA over unieke gepatenteerde baanbrekende technologieën die energiebesparende flexibele aandrijfcontrole met vaste bedrading, op multi-core gebaseerde systeemintegriteit en deterministische Ethernet-communicatie mogelijk maken. Klanten zullen profiteren van de draagbaarheid van hardware en software, herbruikbaarheid en real-time responsiviteit van het volledige aandrijfcontrolesysteem, alsook complexe motorfuncties en hoge integratiemogelijkheden. In aanvulling op het garanderen van de betrouwbaarheid van de ingebedde elektronica, stelt de op multi-core gebaseerde ISO 26262 functionele veiligheidstechnologie van Scaleo chip de klanten in staat om functies beter te scheiden, systeemkosten te verlagen en de marktintroductietijd te verkorten. De real-time en deterministische Ethernet-technologie ondersteunt de toenemende interacties tussen aandrijving-ECU's en de ECU's van andere auto's die vereist zijn door de nieuwe mobiliteit, samen met netwerkvereenvoudiging en afname van het gewicht van de bedrading.

SCALEO chip zal deze technologieën in de loop van 2012 demonstreren. Extra communicatie zal de ontwikkelingen en resultaten diepgaand beschrijven.

Over Scaleo chip:

Scaleo chip is een fabless bedrijf voor halfgeleiders voor auto's dat systemen en siliconen samenbrengt. Scaleo chip levert ieder jaar miljoenen System-on-Chip aan de automobielsector en is een Europese leider in de fabless industrie voor halfgeleiders voor auto's. Scaleo chip is gevestigd in Sophia-Antipolis in het zuiden van Frankrijk. Aanvullende informatie over Scaleo chip kan gevonden worden op www.scaleochip.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Communicatie/pers:
Scaleo chip
Marie Redureau
Tel : +33 (0)497 152 050
E-mail : marie.redureau@scaleochip.com
of
Marketing/Sales:
Scaleo chip
Tel: +33 (0)497 152 000

E-mail: sales@scaleochip.com

Deel: ' Scaleo chip betreedt de markt voor halfgeleiders voor autoaandrijving '


Lees ook