Gemeente Ubbergen


SCANDINAVISCHE AVOND WEER BIJ HOTEL 'T SPIJKER
Donderdag 18 juli op terras bij en op Rijksstraatweg voor het hotel. In de vorige Rozet meldden wij al dat de 16e Scandinavische avond ook dit jaar doorgaat! Dit evenement wordt weer gehouden op het terras en op de Rijksstraatweg voor hotel 't Spijker.
De avond begint om 19.00 uur en wordt om 23.00 uur afgesloten.

Hotel 't Spijker zorgt voor amusementsmuziek en van de Vierdaagse-leiding is de toezegging ontvangen voor de komst van een Zweedse band.

De avond wordt mede georganiseerd door het Platform Toerisme Ubbergen. Dank ook aan de Vierdaagseleiding, die er elk jaar weer voor zorgt dat Scandinavische muzikanten in Beek optreden.

Het gemeentebestuur en de sponsors nodigen u, en in het bijzonder de deelnemers van de Vierdaagse, graag uit deze sfeervolle muzikale avond bij te wonen.
Toegang is gratis en mede dankzij de sponsoring door de Stichting Platform Toerisme kan een gratis drankje worden aangeboden. Twee consumptiebonnen per persoon kunt u tussen 19.00 en 20.00 uur op de avond van 18 juli a.s. krijgen bij de Scandinavische stand bij hotel 't Spijker.

Verkeersmaatregel
Deze festiviteiten voor hotel "`t Spijker" vragen om enkele verkeersmaatregelen.
De Rijksstraatweg is tussen de Waterstraat en de Verbindingsweg van 17.00 tot 24.00 afgesloten voor het doorgaande verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Waterstraat en Verbindingsweg. Winkels en Rabobank aan de Rijksstraatweg blijven bereikbaar via het kruispunt Verbindingsweg-Rijksstraatweg.
Om de doorstroming van het verkeer te garanderen wordt in de Waterstraat tijdens deze periode een tweezijdig stopverbod ingesteld. Deze verkeersmaatregel is ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis.
AFVALSTRAAT OP 19 JULI GESLOTEN
Op vrijdag 19 juli a.s. is de afvalstraat op het terrein van gemeentewerken aan de Lindestraat in Beek de hele dag gesloten.
Veteranen in Ubbergen

De regio Nijmegen en Ubbergen in het bijzonder heeft de afgelopen dagen weer bezoek gehad van de "Old Comrades Group" uit Engeland. Deze groep bestaat uit veteranen die met name in deze regio hebben gevochten, na de landing in Normandië en de bevrijding van deze regio. Op 17 juni stond de gemeente Ubbergen op het programma. Zoals gebruikelijk wordt er eerst een groepsfoto gemaakt en gaan de dames en heren daarna naar de raadszaal. Hier wordt onder het genot van koffie en cake, een welkomstwoord gesproken door Burgemeester Wilbers en kunnen de veteranen zelf vragen stellen. Dat de belangstelling breed is moge blijken uit de vragen over overstroomgebieden en retentiebekkens en politieke stromingen en vraagstukken. Daarna was er nog de mogelijkheid voor het uitwisselen van borden e.d. Ook konden de veteranen persoonlijk wat vragen stellen. Al met al een traditievolle, dankbare en zonnige happening met een tragisch randje.

De "Old Comrades Group" uit Engeland
De "Old Comrades Group" uit Engeland

Deel: ' Scandinavische avond weer bij hotel 't spijker in Ubbergen '
Lees ook