Scelta Mushrooms eerste buitenlandse lid Umami Information Center


Aftrap van lidmaatschap met uniek 'umami' evenement in Venlo

VENLO, 20101112 -- Scelta Mushrooms BV uit Venlo mag zich het eerste lid van het Umami Information Center buiten Japan noemen. Het zal zich gaan inzetten om het in 1982 opgerichte informatiecentrum, gezeteld in Tokyo, te ondersteunen in hun missie om de wereld bekend te maken met deze "vijfde smaak".

Umami

In 1908 ontdekte de Japanner Kikunae Ikeda dat er naast de bekende basissmaken (zoet, zuur, zout en bitter) ng een basissmaak was die niet onder de bestaande 4 te plaatsen viel. Deze vijfde smaak geeft producten hun volle, hartige smaak en werd dan ook "umami", Japans voor "smakelijk", genoemd.


Umami Experience, ontdek de vijfde smaak

Op 25 en 26 november kunt u zelf de geheimen & achtergronden van umami ontdekken, proeven en beleven tijdens een unieke umami beleving bij Koppert Cress in Monster en The Scelta Institute in Venlo. Naast een uitleg van het Japanse Umami Information Center zullen inspirerende sprekers als Laura Santtini (bekend van het gerenommeerde restaurant in Londen, haar kookboeken en Taste no 5) en Peter Klosse (gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op zijn smaakstijlen-concept) u inwijden in umami en zijn rijke toepassingen.

Voor het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven: http://www.thesceltainstitute.com/umami


Deel: ' Scelta Mushrooms eerste buitenlandse lid Umami Information Center '
Lees ook