Schadeherstel 3.0: meer service en functionaliteit Vermaire Haarlem


Volautomatische verfmengmachine en tweede rijstrook Fast Lane

HAARLEM, 20160518 -- Als eerste schadeherstelbedrijf in Nederland werkt ASN Vermaire Haarlem met de Daisy Wheel, een volautomatische verfmengmachine die sneller, specifieker en milieuvriendelijker is. Het apparaat komt op het juiste moment, want de Fast Lane voor ‘cosmetische’ schades krijgt een extra rijbaan met parkeerplekken. Dit is schadeherstel 3.0.

‘We zagen een kans en hebben dit met beide handen aangegrepen. De hal naast ons bedrijf kwam beschikbaar, dus hebben we meteen die 650 vierkante meter er bij genomen. Nu hebben we in de oorspronkelijke werkplaatsen grotendeels de grotere schades en in onze nieuwe hal is nu onze Fast Lane voor ‘cosmetische’ schades’, vertelt directeur Dennis Petrus.

‘En dat is toch wel net iets fijner hoor. Er is meer ruimte om de auto’s af te werken en dat geeft toch meer lucht en rust bij onze medewerkers. Die werken nu nog efficiënter aan het herstel van een auto en zorgt voor een betere afstemming met de planning. Toen beide processen zich in één hal bevonden, zat het soms elkaar toch nog even in de weg. Dat is nu voorbij, waardoor de processen nog optimaler uitgevoerd kunnen worden.

Daisy Wheel
Een van de optimalisaties is het gebruik van de Daisy Wheel, de eerste en vooralsnog enige bij een autoschadeherstelbedrijf in Nederland. Dennis Petrus: ‘Deze volautomatische verfmengmachine werkt tot op de druppel nauwkeurig en kan de exacte kleur mengen voor elke auto. En dat gebeurt sneller dan wanneer we zelf semiautomatisch met onze oude machine mengen. Daardoor houden we niet alleen meer mankracht over,  die alvast aan de volgende auto kan werken, we besparen we ook liters verf. Dat scheelt in de kosten en is goed voor het milieu.’

Tweede rijstrook
De extra ruimte zal goed benut worden. Zo wordt er een tweede rijstrook aangelegd, komen er voorrijdvakken met een lichtstraat in de hal waar de auto’s voor het herstelproces klaargezet worden en parkeerplekken voor nawerkprocessen en eindcontrole. ‘Het zal de doorstroming verbeteren, ik verwacht dat we straks 100 naar 150 auto’s per week kunnen gaan. We hebben door deze investeringen er in ieder geval de ruimte, de mankracht en de toepassingen er voor’, zegt Dennis Petrus.

‘Al deze snel en aanpasbare applicaties, zoals de ‘all-in-one’ spuitcabines met een speciaal ontworpen luchtcirculatiesysteem, infrarood warmtelampen die alleen de auto verwarmt waar het moet drogen, en de Daisy Wheel, maken schadeherstel 3.0 mogelijk: een sneller herstelproces met dezelfde of betere kwaliteit. We streven naar maximaal een uur aan het einde van het jaar.’

Business lounge
Tevens voor het einde van het jaar wil ASN Vermaire Haarlem de businesslounge en wachtruimte gereed hebben in het verworven kantoorpand met twee verdiepingen van 120 vierkante meter. ‘Schade is vervelend, wachten nog vervelender. Daarom gaan we flexwerkplekken en wifi in de businesslounge aanbieden, zodat zakelijke rijders kunnen doorwerken. Voor de particulieren maken we een huiskamer, wat een gezellige plek wordt om het wachten op de auto te vergeten.’

Over ASN Vermaire Haarlem
Het Noord-Hollandse autoschadeherstelbedrijf behaalde in 2013 als eerste de HIQURE-erkenning van branchevereniging FOCWA. Dit kwaliteitslabel krijgt een autoschadeherstelbedrijf wanneer het voldoet aan alle kwaliteitseisen en -normen voor het veilig en deskundig herstellen van een auto met de fabrieksvoorschriften als uitgangspunt. Elektrische en hybride voertuigen veilig en vakkundig herstellen is ook mogelijk, hiervoor zijn maar liefst vijf schademonteurs speciaal voor opgeleid.


Deel: ' Schadeherstel 3.0 meer service en functionaliteit Vermaire Haarlem '
Lees ook