Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 08.35 uur
Snelheidscontrole

AMERSFOORT Honderd kilometer per uur reed een automobilist maandagavond op de Zielhorsterweg ter hoogte van het NS-station Schothorst. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

De politie hield tussen half negen en tien voor negen een snelheidscontrole bij het station. Van de dertig gecontroleerde voertuigen overtraden acht de maximumsnelheid. Zij krijgen allen een bekeuring thuisgestuurd.

Schaftkeet en autos in brand

LEUSDEN Dinsdagmorgen rond kwart over drie kreeg de politie een melding dat er brand woedde op de Valleilaan. Er bleken een schaftkeet en twee bestelautos in brand te staan. De brandweer kon voorkomen dat twee gasflessen die in de keet stonden ontploften. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken en is een onderzoek gestart.

Verdachten brandstichting gepakt

AMERSFOORT De politie hield dinsdagmorgen rond half drie twee zestienjarige inwoners van Leusden aan die verdacht worden van brandstichting.

Personeel van een horecagelegenheid aan de Waarden rook rond kwart over één een brandlucht en ging poolshoogte nemen. Twee rieten schuttingsdelen bleken in brand te staan. Het lukte het personeel de brand uit te krijgen.

Getuigen hadden kort daarvoor twee jongens gezien. Al snel was de identiteit van de jongens achterhaald en de politie hield beide jongens thuis aan. De jongens zijn ingesloten voor verhoor.

Deel: ' Schaftkeet en auto's in brand in Leusden '
Lees ook